BIRO PRIČE

Praznici u Emiratima: Zimski mini-odmor

Prema još nepotvrđenim informacijama, od 30. novembra čeka nas nekoliko slobodnih dana

Ukoliko ste se uželeli kratkog odmora pred kraj godine, imamo dobre vesti za vas. Od 30. novembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) počinje mini-odmor koji bi mogao da traje najmanje tri, a najviše četiri dana – do ponedeljka, 4. decembra koji bi mogao da bude prvi radni dan posle kratkog predaha.

Tradicionalno, u UAE svake godine 30. novembra obeležava se Dan mučenika. Kako ove godine 30. novembar “pada” u četvrtak, a petak i subota su inače neradni dani u pustinji, trodnevni odmor je garantovan. Ali, pošto se 2. decembra obeležava Dan državnosti (Al-Id el Vatani) i svih prethodnih godina Vlada UAE je proglašavala tim povodom dvodnevni praznik, gotovo je izvesno da će i nedelja, 3. decembar biti slobodan dan, pišu mediji u Zalivu.

Ove godine 2. decembra Ujedinjeni Arapski Emirati proslavljaju 46. rođendan. Tim povodom će širom zemlje, kako tradicija nalaže, biti organizovane brojne proslave sa paradama i spektakularnim vatrometima. Na vama je da odlučite da li ćete rođendan UAE provesti u pustinji ili ćete slobodne dane provesti u domovini.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Upoznajte PET tipova ljudi koji rade u Dubaiju (FOTO)

Život u UAE: Top 10 pitanja i odgovora o uvođenju PDV-a

Imao je 30 dirhama kad je došao u Dubai – danas je bogataš!


;