BIRO PRIČE

Zakon je isti za sve: Bahati vozači ostaju bez vozila!

Policija Dubaija zaplenila je dva automobila od vozača koji je odbio da plati 331 saobraćajnu kaznu u iznosu većem od 200.000 dirhama.

Prema rečima načelnika Saobraćajne policije pukovnika Saifa Al Mazrouija Muhaira, vozač je imao dva automobila registrovana na svoje ime. U belom "nissan patrolu" napravio je čak 222 prekršaja, a u narandžastom vozilu iste marke koji su koristile njegove sestre napravljeno je 109 prekršaja, za koje je predviđena kazna od 215.260 dirhama.

- Razgovarali smo sa vozačem i pokušali smo da mu pomognemo da plati kazne u nekoliko rata. Međutim, on je to odbio. On ima 81 crnu tačku zbog kazni koje je počinio u saobraćaju i oduzeta mu je vozačka dozvola - izjavio je načelnik Saobraćajne policije.

Policija u Dubaiju sarađivala je sa kolegama u Šardži o mogućnosti konfiskovanja ovih vozila. Razloga za takvu odluku bilo je mnogo; naime, vlasnik pomenutih automobila počinio je niz saobraćajnih prekršaja - od prebrze vožnje, nasilne vožnje, nezakonitog parkiranja...  Vozila su zaplenjena, a vozačka dozvola je poništena dokle god ovaj neslavni rekorder za volanom ne izmiri dugovanja, piše 7days.ae

Takođe, policija Dubaija razmatra mogućnost elektronskog praćenja vozila koja se već nalaze u sistemu kao vozila kojima upravljaju problematični vozači. Cilj ovog predloga je da vozači koji su počinili teška krivična dela protiv bezbednosti saobraćaja dobiju elektronske oznake koje će stajati na njihovim vozilima mesec dana. Za to vreme oni ne bi smeli da koriste ta vozila. Ukoliko se, međutim, oglušeo ovo pravio i pokušaju da pomere vozilo, automatski će se oglasiti alarm u policijskoj stanici, zbog čega će rizikovati još teže sankcije - ne samo da će ostati bez svog četvorotočkaša, već će se suočiti i sa dodatnom kaznom. Odluka o tome da li će stroža kazna zaživeti u Dubaiju biće poznata do kraja godine, piše Expatechodubai.

Nove kazne za saobraćajne prekršaje u Emiratima počele su da važe od juna 2015. godine - opširnije pročitajte OVDE

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Nove cene goriva u Emiratima

Za vozačku dozvolu - pet novih pitanja

Polovni automobili u Emiratima: Sve na jednom mestu!


;