BIRO PRIČE

Dubai: Za vozačku dozvolu – pet novih pitanja

Od ovog leta - izmene prilikom polaganja testa za dobijanje vozačke dozvole.

Da biste položili teorijski deo u okviru ispita za dobijanje vozačke dozvole, moraćete da odgovorite na pet novih pitanja. Naime, vlasti u Dubaiju su u cilju što bolje edukacije budućih vozača odlučile da testiraju sposobnosti polaznika za procenu rizika na putu i njihovih odgovora na te rizike.

Svako ko želi da dobije vozačku dozvolu tokom testa moraće da pogleda pet video-snimaka, od koji svaki traje po 25 sekundi. U svakom od tih pet video-snimaka postoje specifične situacije sa kojima se susreću vozači u Dubaiju. Polaznici će morati da objasne  kako bi reagovali u datim situacijama. Među izvdojenim situacijama su vožnja po kišnom vremenu, vožnja na auto-putu, vožnja u zoni škole, vožnja po pustinji, kao  i vožnja u gusto naseljenim oblastima.

Jedini cilj dubajćanskih vlasti jeste da budu sigurni da će svako ko dobije vozačku dozvolu umeti da se nađe u situacijama visokog rizika, kako bi broj saobraćajnih nezgoda bio sveden na minimum.

Svake godine 200.000 ljudi u Dubaiju aplicira za vozačku dozvolu. U ovom trenutku, test je moguće polagati na arapskom, engleskom i urdu, a od septembra iduće godine i na ruskom, kineskom, perisjkom i indijskom jeziku.

BIRO/emirates247

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Spremite se za šok: Dubai i Abu Dabi skuplji od...

Apel: Pomozimo maloj Marti

Avantura za divljenje: Džipom od Vojvodine do pustinje (FOTO)


;