BIRO PRIČE

Nove cene goriva u Emiratima

Od 1. avgusta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima cene benzina i dizela će biti revidirane, saoštilo je Ministarstvo energetike.

Dizel će biti jeftiniji, a benzin skuplji nego do sada, izjavio je za Gulfnews funkcioner Ministarstva.

Koliko će tačno iznositi cena litra bezina, odnosno dizela biće objavljivano svakog 28. dana u mesecu za naredni mesec, na osnovu prosečne svetske cene sa dodatkom operativnih troškova.

Odluka o novim cenama benzina i dizela ima cilj da podrži nacionalnu ekonomiju, smanjenje potrošnje goriva, zaštitu životne sredine i očuvanje nacionalnih resursa, prenosi Emirates247.com. Isti izvor prenosi izjavu ministra energetike UAE Suhaila Al Mazrouija da je "odluka o liberalizaciji cene goriva doneta na osnovu detaljnih studija koje pokazuju dugoročni ekonomski i socijalni uticaj na životnu sredinu".

Govoreći o ekonomskim prednostima liberalizacije cene bezina, ministar energetike rekao je da će deregulacija cene goriva pozitivno uticati na očuvanje prirodnih resursa za buduće generacije. To će, takođe, smatra ministar, podsticati pojedince da se opredele za električne i hibridne automobile, kao i za masovnije korišćenje javnog prevoza.

Opširnije pročitajte OVDE

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Vozači, oprez: Nove kazne za saobraćajne prekršaje u Emiratima

Dubai: Onlajn rezervacija taksi-brodića

Mali Svet: Postanite ponosni sponzor jednog đaka u Srbiji


;