BIRO PRIČE

Velikodušni gest šeika Muhameda

Vladar Dubaija pomogao je meštanima sela u Engleskoj da kupe zgradu Metodističke crkve koju žele da pretvore u Dom kulture.

Stanovnicima Godolphin Crossa u blizini Helstona u startu je bilo neophodno 90.000 funti da bi otkupili zgradu. Jedan od meštana došao je na ideju da se u novembru prošle godine obrati vladaru Dubaija, šeiku Muhamedu bin Rašidu Al Maktumu i zatraži pomoć, podsećajući na to da su još 1724. godine u Godolphin Crossu uzgajane legendarne rase arapskih konja.

Iako je na prvi pogled inicijativa delovala iracionalno, kada su ovog proleća počeli da stižu pozivi iz Dubaija meštani malog sela u Engleskoj shvatili su da su čuda ipak moguća...

  

  

Naime, selo se zove isto kao i svetski poznata odgajivačnica rasnih trkačkih konja čiji je osnivač šeik Muhamed, a koji je ljubav prema konjičkim trkama razvio još u vreme studija na Kembridžu, davne 1967. godine.

Nije poznato koliko novca je stiglo sa obale Persijskog zaliva, ali zahvalni meštani malog sela u Engleskoj kažu da im je šeik pomogao da ostvare svoju zamisao. Sada su angažovani da prikupe još 300.000 funti za renoviranje zgrade. Svom dobrotvoru su poručili da bi im bila velika čast da poseti njihovo selo, kako bi mu lično zahvalili na nesebičnoj pomoći i podršci.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zašto su putevi u Dubaiju pocrveneli?

Sve što bi trebalo da znate o kupovini nekretnine u Zalivu

Uspešna, moćna i lepa: Prva direktorka banke u Emiratima


;