BIRO PRIČE

Ultramaratonka Marina Nikolić – nova zvezda srpskog sporta!

Neverovatan uspeh naše takmičarke na jednoj od najtežih i najzahtevnijih trka na svetu!

Nismo navijali za džabe!

Naša Marina Nikolić, ultramaratonka koja je 3. septembra startovala na trci 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta, uspešno je stigla na cilj! U svojoj kategoriji plasirala se na drugu poziciju, i to među 750 trkača iz 50 zemalja sveta!

Marina je završila stazu dugu 350 kilometara za neverovatnih 122 sata, devet minuta i 50 sekundi, iako je limit za ovu trku bio 155 sati. Neustrašiva ultramaratonka proslavila je Srbiju na trci u Italiji, ali ono što je jednako važno – Marina je nadmašila samu sebe i pokazala da i rekreativci mogu da postignu izvanredan uspeh samo ako to odluče da urade!

A da je prepreka na putu na koji se samo najhrabriji usuđuju da krenu bilo – bilo je... Nezgodan teren, visinska razlika 26.500 metara, kiša koja je neprekidno padala osam sati, temperatura koja ju je lomila (ali ne i slomila)... U četvrtom danu trke bilo je, čini se, najteže - opšrinije pročitajte OVDE

Za manje od šest dana Marina je uspela da popne i spusti visinu tri Mont Everesta! (Pa neka neko opet kaže da su žene “slabiji pol” ;-) )

Osim što je zablistala kao jedna od najupornijih učesnica 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta, Marina je dobila i titulu mis trke.

Čestitamo našoj sjajnoj takmičarki, kao i Damiru Bubiću i Vladimiru Paniću, ultramaratoncima koji su takođe branili boje Srbije, ali usled objektivnih okolnosti nisu izgurali trku do kraja. Sve troje pokazali su veliko srce, veliku hrabrost i održali nam jednu od najvažnijih lekcija u životu – probajte da uradite nešto što će inspirisati druge da sruše sopstvene limite!

Još jednom – BRAVO!!! Ponosni smo na vas!

Sve o 4K Alpine Endurance Trail Valle d' Aosta trci pročitajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

"Pazi šta želiš": Najbolja ljubavna komedija stiže u Dubai!

Iz prve ruke: Istinite priče o životu u Emiratima (VIDEO)

Foto-priča: Običaji povodom Kurban-bajrama


;