BIRO PRIČE

BIRO VODIČ: Top 11 lokacija za novogodišnji vatromet u UAE

Odaberite mesto na kom ćete moći da dočekate Novu 2020. godinu uz najlepše svetlosne emisije

Svi vi koji planirate da tekuću godinu završite na trgu uz vatromet, zasigurno ćete se naći u dilemi. Jer, kada je reč o Ujedinjenim Arapskim Emiratima konkurencija je velika, i svi obećavaju spektakularnu zabavu.

DUBAI

1.Burdž Kalifa 

Najviša zgrada na svetu ovu 2019. dočekala je fantastičnim laserskim nastupom i vatrometom. Za doček 2020. godine organizatori su potvrdili da nas ovog 31. decembra očekuje „ekstravagantan i očaravajući vatrometski šou“. Vatromet Burdž Kalife vidljiv je ukoliko se nalazite na većini lokacija u Dubaiju, s obzirom na činjenicu da je Burdž Kalifa najveća kula na svetu.

2. Burdž al Arab
U Novu 2020. godinu spektakularan vatromet očekuje i goste koji budu došli u „Burdž Al Arab“, najskuplji hotel na Arabijskom poluostrvu i arhitektonski ponos Dubaija, ali i one koji se budu našli u blizini ovog impresivnog hotelskog zdanja.

3. Dubai Frame
Ove godine Dubai Frame oborio je Ginisov svetski rekord i zvanično postao najveći svetski ram na otvorenom. Za doček 2020. godine najavljeno je da će Dubai Frame prvi put emitovati trominutni vatromet, a potom i laserski šou. 

Odličan pogled na vatromet posetioci će imati i iz samog Zabeel Parka, što je dobra opcija za porodice.

4. Atlantis The Palm
Razmišljate o tome da Novu godinu provedite u velikom stilu? Onda je Atlantis pravi izbor za vas. Atlantis organizuje glamurozan doček inspirisan 20. vekom. Naravno da će živa muzika upotpuniti ceremoniju, kao i vatromet na Atlantis ekranu. 

Ako želite samo da gledate ovaj spektakl, ekran Atlantisa moći ćete da vidite sa većeg dela Palm Džumeire.

5. Global Village
Ove godine u Global Vilidžu moći ćete da uživate u čak sedam vatrometa! Pojavljivaće se u skladu sa dolaskom Nove godine na sedam destinacija; za Kinu će biti vatromet u 20 sati, za Tajland u 21, za Bangladeš u 22, za Indiju u 22.30, za Pakistan u 23, za UAE u ponoć i u jedan sat posle ponoći za Rusiju.

6. Dubai Festival City Mall
Da li ste spremni za odbrojavanje i ulazak u 2020. godinu? Fenomenalan doček prirediće nam i najveća zabava Festivala City Mall. Četiri vatrometne predstave upotpuniće ovu novogodišnju proslavu - jedna u 19h, druga u 21h, treća u 23h i četvrta u ponoć. 

Dakle, gosti Festivala City Mall mogu da očekuju Novu godinu za pamćenje. Uz dobru muziku, lasere, svetla, fontane i naravno vatromet ova manifestacija oduševiće sve koji budu prisutni. Ulaz je besplatan za sve, a posetioce očekuje i 7.000 besplatnih parking mesta.

7. La Mer, Plaža, Al Sif
Još nekoliko lokacija sa sjajnim novogodišnjim programom. Gosti se mogu uputiti u Al Sif radi istorijskog iskustva, La Mer za „ekstravaganciju na plaži“ ili na samu obalu kako bi uživali u šou koji se priprema u kompleksu uz more.

ABU DABI

8. Ostrvo Al Mariah 

Ovo je jedno od onih mesta koje obećava da će se u novogodišnjoj noći posetiocima predstaviti spektakularno i u velikom stilu. Muzički nastup, ponoćno odbrojavanje i vatromet od 10 minuta zasigurno će vam dugo ostati u sećanju. 

Posetioci će se takođe zabavljati na ostrvskom šetalištu, nastupima libanske super zvezde Nanci Ajram i egipatske pevačice Tamer Hosni. 

Vatromet sa ostrva Al Mariah biće vidljiv i sa ostrva Reem.

9. Ostrvo Yas
Mnogo je razloga zbog čega biste trebali da se odlučite i krenete u novogodišnju noć na ostrvo Yas. Jedan od razloga je koncert Bruna Marsa. Oni koji nisu uspeli da nabave ulaznice za ovaj spektakl, moći će da uživaju gledajući kako sija nebo iznad prestonice, na displeju u Yas Marini.

RAS EL HAJMA

10.Ostrvo Al Marjan

Prošle godine, ovaj emirat postigao je neverovatan uspeh prikazivanjem spektakularnog vatrometa i oborio je dva Ginisova rekorda. Emirat Ras Al Hajma je spreman da stanovnike još jednom obori s nogu. 

Turistički zvaničnici najavili su da će ovogodišnji prikaz pokušati ponovo da obori dva Ginisova svetska rekorda. Emisija će biti vidljiva sa ostrva Al Marjan, duž obale Al Hamre. Očekujte piro-bespilotne letelice, kao i „specijalni vatromet za japanske vazdušne granate“.

- Imamo tri strateški locirana javna mesta za razgledanje, aktivnosti za celu porodicu, uključujući i decu, kamione i hranu, više od 20.000 parking mesta za posetioce koji budu došli iz drugih emirata – poručuju iz organizacionog odbora novogodišnje proslave.

ŠARDŽA

11. Al Majaz Vaterfront 

Doček 2019. godine stanovnici Šardže proslavili su uz spektakularni 10-minutni vatromet, sinhronizovan uz muziku i svetla na rivi Al Majaz, popularnoj porodičnoj destinaciji. Vatromet će i ove godine ponovo zapaliti nebo i ostaviti neverovatan utisak. 

Nikoleta Leovac


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.  


Preporučene priče:  

UAE: Ne delite zdravstvene savete na mrežama, jer... 

NAJBOLJI! Veliko priznanje za balkanski restoran u Dubaiju 

BIRO VODIČ: Kako da obezbedite zdravstveno osiguranje u UAE

;