BIRO PRIČE

Šta nas očekuje u Dubaiju 2020. godine?

Predstojeća godina posebna je za Ujedinjene Arapske Emirate, a naročito za Dubai.

Ovaj grad-emirat proslavlja četvrt veka od prvog Dubai Shopping Festivala (DSF) i priprema se za domaćina dugoočekivanog Expo 2020.

Mnogobrojni festivali, zabava i dobra kupovina obeležiće 2020. godinu u Emiratima.

Ono što dolazi već krajem 2019. godine jeste Dubai Shopping Festival.

Dubai Shopping Festival počeće 26. decembra i trajaće 38 dana - do 1. februara 2020. godine. Tada je i prilika da u svim tržnim cenrima širom najpoznatijeg emirata pazarite mnogo toga po ekstra povoljnim cenama.

Šta nas očekuje na ovom Dubai Shopping festivalu?

Jubilarni 25. Dubai Shopping festival biće obeležen nastupima muzičkih zvezda iz celog sveta, predstavama, stend-ap komedijama, uličnim karnevalima... Senzacionalni popusti do 90% na više od 3.500 prodajnih mesta, ono su što ovaj događaj čini autentičnim. Kupci će imati priliku da osvoje vredne nagrade, ali i da uživaju u vatrometima po kojima je Dubai poznat.

Podsetimo se da se DSF iz godine u godinu sve više razvijao i doprineo pozicioniranju Dubaija kao globalne destinacije za kupovinu.

Ahmed Al Khaja, generalni direktor festivala i maloprodajnih objekata u Dubaiju (DFRE), kaže da će DSF 2020. godine po mnogo čemu biti poseban:

-Budući da će emirat okupiti milione posetilaca tokom 2020. godine, kalendar maloprodaje u Dubaiju 2020. godine sadrži širok spektar različitih festivala i događaja, uključujući i kultni Dubai Shopping Festival, koji će pružiti mnogobrojne aktivnosti tokom cele godine i prirediće posebna iskustva svima koji znaju da uživaju.

Dubai Shopping festival jeste glavni i vodeći događaj godišnjeg kalendara za maloprodaju, koji sadrži 18 festivala, događaja, perioda praznika i specijalne prodaje tokom čitave godine.

Ovaj festival razvijen je uz podršku 18 maloprodajnih i tržnih partnera kako bi stvorio atraktivne ponude u Dubaiju, koje se poklapaju sa periodima maloprodajnih popusta i akcija kako na lokalnom, tako i na globalnom nivou.

Kalendar maloprodaje 2020. potvrđuje i stav Dubaija da ovaj grad postane obavezna stanica za kupovinu, što će omogućiti i nastavak rasta sektora maloprodaje za koji se očekuje da će do 2021. dostići procenjenih 160 milijardi.

Dubai kalendar maloprodaje 2020. godine

• Dubai Shopping Festival (26. decembar 2019 - 1. februar 2020.)
- DSF je najveći svetski šoping festival i ove godine će proslaviti 25. godišnjicu izuzetnog iskustava, dobre zabave i pobede kao globalone destinacije za kupovinu.

• Ruski praznici (4-12. januara 2020.)
Pored niza praznika u Emiratima 2020. godine čeka nas i sezona ruskih praznika.

• Kineska Nova godina (25. januara - 1. februara 2020. godine)
Ovo gradsko slavlje uključuje zabavu, događaje, vatromet, kulturne aktivnosti i promocije po tržnim centrima.

• Finalna rasprodaja DSF-a (30. januara - 1. februara 2020.)
Tokom poslednja tri dana Dubai Shopping festivala, čekaju nas neverovatni popusti i „last minute" šansa da kupujemo po neverovatno niskim cenama.

• Dubai Food Festival (20. februara - 7. marta 2020.)
Dubai Food Festival nudi jedinstveni repertoar događaja i aktivnosti širom grada, fokusirajući se na gastronomska i kulinarska iskustva. U centru događaja naći će se kako „skriveni dragulji“, mali i popularni restorani, tako i širok spektar međunarodnih restorana.

• Prolećne / letnje kolekcije (5-21. mart 2020.) i jesensko-zimske kolekcije (2-15. oktobar 2020.)
Ovi događaji imaju za cilj da Dubaji postane modna predstonica regije, da se poveća prodaja, da podrška trgovcima i da se izlože najnovije modne linije lokalnih i svetskih brendova sa specijalnim ponudama.

• Dubai Home Festival (9-23. april 2020.)
Uz to što mladim dizajnerima pruža platformu da predstave svoje proizvode i inovacije, Dubai Home Festival ima za cilj da podrži sektor kućnog nameštaja sa posebnim ponudama i promocijama u periodu festivala.

• Ramazan i Eid Al Fitr u Dubaiju (24. aprila - 27. maja 2020.)
Kampanja „Ramadan u Dubaiju“ društvena je, kulturna i duhovna inicijativa koja slavi vrednosti Svetog meseca, dok će za vreme ramazanskog Bajrama u Dubaiju biti organizovani događaji i promocije širom grada.

• Trodnevna super rasprodaja u maju i oktobru 2020. godine
Trgovinske kuće koje predstavljaju velike domaće i međunarodne brendove učestvovaće u ovom trodnevnom događaju, kada će cene mnogih proizvoda biti snižene za čak 90%.

• Period prodaje (4-24. juna 2020.)
Maloprodajna mesta nude do 75% popusta na širok asortiman proizvoda najpoznatijih međunarodnih brendova.

• Letnja iznenađenja u Dubaiju (25. juna - 8. avgusta 2020.)
Dubai Summer Surprises je događaj koji će stanovnicima Dubaija, kao i turistima, vrele letnje dane učiniti lepšim kroz šoping po neverovatno niskim cenama, nagradne igre, porodične aktivnosti...

• Eid Al Adha u Dubaiju (1-3. avgust 2020.)
Eid Al Adha u Dubaiju istaći će autentičnu tradiciju i običaje u Emiratima, sa nekoliko posebnih događaja i promocija, koje se održavaju u znak proslave Eida.

• Dubai Summer Surprises Finalna vikend prodaja (6-8. avgust 2020.)
Maloprodajna mesta nude dodatne ponude tokom poslednja tri dana godišnjeg letnjeg sniženja.

• Povratak u školu (9. avgusta - 5. septembra)
Roditelji i deca imaće priliku da sve školske potrepštine kupe po cenama nižim od uobičajenih i da osvoje vredne nagrade.

• Dubai Fitness Challenge (6-21. novembar 2020.)
Dubai Fitness Challenge četvrtu godinu zaredom organizovaće uzbudljive aktivnosti, koje imaju za cilj da poboljšaju položaj Dubaija kao najaktivnijeg grada na svetu.

• Divali u Dubaiju (2-6. novembar 2020.)
Proslave u Divaliju su prilika za slavlje sa indijskom zajednicom i posetiocima kroz niz aktivnosti i atraktivnih ponuda u tržnim centrima u Dubaiju.

• Period prodaje (5-25. decembar 2020.)
Maloprodajna mesta u gradu nudiće promocije do 75 odsto.

• Poklon vikend (10-12. decembar 2020.)
Ključni vikend koji ohrabruje kupce da kupuju poklone iz široke kolekcije markiranih proizvoda pred novogodišnje praznike.

Nikoleta Leovac


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče:  

Dubai - najbolji grad za vozače na Bliskom istoku 

Aerodrom Dubai: Od vizije do vrha sveta za samo 60 godina 

LIČNO ISKUSTVO: Kako otići na odmor u Dubai za 280 eura?

;