BIRO PRIČE

Sarajevo Business Forum: Jedan region - jedna ekonomija

Svjetski i regionalni lideri i privrednici 13. i 14. maja u Sarajevu

Šesta međunarodna investicijska konferencija Sarajevo Business Forum (SBF) "One region, one economy“ počinje sutra u 9.00 sati u zgradi Parlamenta BiH. Organizatori SBF-a - BBI banka i Islamska razvojna banka (IDB) - najavili su učešće eminentnih regionalnih i svjetskih lidera i privrednika.

Ko je sve potvrdio dolazak na SBF možete da pročitate OVDJE

Šesti Sarajevo Business Forum će  staviti u fokus cijeli region, promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma. Prvog dana foruma razgovarat će se o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta, te zajedničkom nastupu prema trećim zemljama.

Drugog dana Sarajevo Business Forum održavat će se u konferencijskoj sali hotela Terme na Ilidži. Svjetski eksperti, predstavnici nekih od najznačajnijih regionalnih i svjetskih kompanija i investitora iz oblasti poljoprivrede, turizma, edukacije, poduzetništva i informacionih tehnologija pokušat će iznaći zajedničku strategiju za razvoj ovih oblasti u Jugoistočnoj Evropi. Paralelno sa održavanjem panela bit će upriličeno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija sa potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

O značaju SBF-a možete da se informišete na OVOM LINKU

Kao i prethodnih godina, u okviru Sarajevo Business Foruma bit će upriličen Ladies program, poseban program za žene. Ovogodišnji SBF Ladies program organiziran je u saradnji sa Asocijacijom poduzetnica One. Zajednička press konferencija Ladies programa i Asocijacije One na kojoj će se predstaviti incijative ženskog programa održat će se u srijedu, 13. maja, u 16 sati u hotelu Bosnia.

Opširnije o Ladies programu pročitajte OVDJE

Intervju Amera Bukvića, direktora Bosna Bank International, možete da pogledate OVDJE

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Posao u Emiratima: Sve što bi trebalo da znate o "banovanju"

Arapska Džeki Kenedi: Pametna, moćna i prelepa

Nije teško biti fin: 10 pravila koja ne smijete prekršiti u Emiratima



;