BIRO PRIČE

“Sarajevo Business Forum”: Stižu investitori iz cijelog svijeta

Cilj konferencije je podsticanje ekonomskog razvoja u zemljama jugoistočne Evrope.

U Sarajevu će 13. i 14. maja biti održana šesta Međunarodna investicijska konferencija pod nazivom “Sarajevo Business Forum”. Organizator je Bosna Bank International (BBI) zajedno sa svojim dioničarima – Islamskom bankom za razvojDubai Islamic Bankom i Abu Dhabi Islamic Bankom i drugim međunarodnim partnerima, a uz podršku Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Na otvaranju ceremonije govorit će CEO BBI banke Amer Bukvić, predsjednik Islamske banke za razvoj dr Ahmad Mohamed Ali i predsjednik Predsjedništva BiH Mladen Ivanić. Pored regionalnih zvaničnika i poslovnih lidera, na “Sarajevo Business Forumu" učestvovat će i ključni investitori iz svijeta, uključujući Bliski Istok, Aziju i Evropu.

Konferencija okuplja s' jedne strane poslovne ljude i vlasnike projekata iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije i sa druge strane potencijalne investitore iz više od 30 zemalja svijeta, što predstavlja platformu za poslovno povezivanje i istraživanje mogućnosti ulaganja u regiji jugoistočne Evrope, sa ciljem da podstakne njen ekonomski razvoj. Na ovogodišnjem “Sarajevo Business Forumu" bit će prezentirane mogućnosti poslovanja i investiranja u energetici, infrastrukturi, poljoprivredi, IT, turizmu i ostalim oblastima iz sedam zemalja jugoistočne Evrope. Tokom konferencije, zainteresirani poduzetnici će moći da održe B2B sastanke.

“Sarajevo Business Forum" prvi put je organiziran 2010. godine i od tada se održava svake godine. Pozicioniran je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za jugoistočnu Evropu i predstavlja regionalnu platformu za strana ulaganja u najatraktivnija područja jugoistočne Evrope.

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ex-Jugosloveni na Bliskom Istoku: Koliko nas zapravo ima u Emiratima?

Video-razglednica Bosne i Hercegovine: Raj za oči, odmor za dušu

Ovako nas vide stranci: 10 hit rečenica koje će vas "kupiti" za sva vremena


;