BIRO PRIČE

Sarajevo Business Forum: Dolaze Vučić, Mesić i Knežević

SBF domaćin najuticajnijim političkim i biznis liderima iz regiona

Učešće na 6. Sarajevo Business Forumu (SBF), međunarodnoj investicijskoj konferenciji, koja će 13. i 14. maja biti održana u glavnom gradu BiH najavile su  brojne delegacije političkih i biznis lidera iz cijelog svijeta i regiona.

Dolazak na Sarajevo Business Forum potvrdio je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji se krajem marta u Beogradu susreo sa direktorom BBI banke Amerom Bukvićem.

Učešće na SBF-u najavili su, između ostalih zamjenik premijera Republike Turske za ekonomiju Ali Babacan, ministar vanjskih poslova Indije Vijay Kumar Singh, ministar vanjskih poslova Sudana Ali Ahmed Karti,  predsjednik Islamske privredne i trgovačke komore sheikh Saleh Abdullah Kamel, predsjednik Islamske razvojne banke dr Ahmad Mohamed Ali, predsjednik i član Upravnog odbora „National International Holding Company”iz Kuvajta Abdulwahab Alwazzan, predsjednik Atlas Grupe iz Crne Gore Duško Knežević, predsjednik Bushnak grupe iz Saudijske Arabije Adil Bošnjak, bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik privrednih komora Istanbula Rifat Hisarciklioglu, predsjednik Azijsko-arapske privredne komore Krishna Kumar, visoka delegacija Istanbulske privredne komore (ITO) i mnoge druge eminentne ličnosti iz cijelog svijeta.

SBF će biti održan pod geslom „Jedan region, jedna ekonomija“. Sarajevo Business Forum ove godine stavlja u fokus cijeli region, promovišući viziju regiona kao evropskog centra za proizvodnju zdrave hrane, centra informacionih tehnologija, centra edukacije za strane studente, te razvoj turizma. 

Prvog dana, 13. maja, na plenarnoj sjednici koja će biti održana u zgradi Parlamenta BiH, razgovarat će se o potencijalima regiona i mogućnostima ujedinjavanja tržišta. Drugog dana foruma, 14. maja,  u hotelu "Terme" na Ilidži, stručnjaci iz svijeta i regiona iznijet će ideje i predložiti platforme za izgradnju buduće strategije zajedničkog nastupa u oblasti poduzetništva, razvoja tehnoloških prakova, edukativnog poduzetništva, proizvodnje zdrave hrane za Evropu, te potencijalima regiona u razvoju turizma, uz paralelno održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka domaćih/regionalnih kompanija sa potencijalnim investitorima iz cijelog svijeta.

Opširnije o Sarajevo Business Forumu pročitajte OVDJE

Intervju Amera Bukvića, direktora Bosna Bank International, možete da pogledate OVDJE

U okviru Sarajevo Business Foruma bit će održan poseban program za žene koje su ostvarile značajne uspjehe u biznisu. Opširnije OVDJE

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Svjetski, a naš: Doktor velikog srca

Arapska Džeki Kenedi: Pametna, moćna i prelepa (FOTO)

Šeik Dubaija u šetnji Kalemegdanom (FOTO)


;