BIRO PRIČE

Sarajevo Business Forum 2016 predstavljen u Dubaiju

Privrednici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pokazali su veliko interesovanje za nove investicije u BiH

Prezentaciju vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi,  koja je ove godine proširena saradnjom sa Vijećem ministara BiH i biznis forumom “Perspektive Kina +16”, organizirala je BBI banka u saradnji sa partnerima iz Dubaija i uz podršku Vlade Dubaija.

- BBI banka putem svog BBI VIP biznis kluba kontinuirano radi na uvezivanju privrednika i otvaranju novih tržišta za naše kompanije. Svake godine na Sarajevo Buisness Forum dolaze investitori iz cijelog svijeta od Amerike, pa do Malezije. Današnja promocija u Dubaiju izazvala je veliku pažnju tamošnjih privrednika. BiH je danas predstavljena kao jedna od najdinamičnijih zemalja u svijetu, koja postaje sve popularnije mjesto za ulaganje i poslovanje. Poslovni ljudi iz zemalja Golfskog zaljeva upoznati su sa našim prednostima kao regiona Jugoistočne Evrope. Prezentirani su prirodni resursi i razvojne mogućnosti u oblasti nekretnina, energije, poljoprivrede, prehrambene industrije  i turizma. Ovaj region stranim investitorima privlačan je i zbog kvalificirane radne snage u kombinaciji sa konkurentnom strukturom troškova - izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke povodom održavanja prezentacije SBF-a u Dubaiju, najavljujući dolazak velike biznis delegacije na SBF-u 4. i 5. maja u Sarajevu.

  

Potencijale za ulaganje u Bosnu i Hercegovinu i region Jugoistočne Evrope investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prezentirao je Nedim Šahović, savjetnik za prodaju u BBI banci.

- Seminar je bio odlično posjećen, prisustvovalo je oko 60 privrednika iz Emirata. Vladala je velika zainteresovanost svih učesnika za potencijale i poslovne mogućnosti u Bosni i Hercegovini. Mnoge firme su prvi put imale priliku da čuju sveobuhvatnu prezentaciju o svim aspektima biznisa u BiH. Poseban interes izražen je za poljoprivredu i to organsku hranu, distribuciju, logistiku, energiju, tekstilnu industriju. Također bilo je interesa i za uslužnim djelatnostim poput management consultinga, a mnoge firme su  nakon seminara najavile svoj dolazak na SBF – kazao je Šahović.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Bafer postaje prošlost: Nemojte voziti brže od dozvoljenog!

Mladi iz ex-Yu menjaju sve(t): Samo nam je ljubav potrebna

Lično iskustvo: Do posla u Emiratima za SAMO 7 DANA!

;