BIRO PRIČE

Bafer postaje prošlost: Nemojte voziti brže od dozvoljenog!

Važna vest za sve vozače u Emiratima

  

Maksimalna dozvoljena brzina na auto-putevima u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trebalo bi da bude 130 km/h, preporuka je stručnjaka Direkcije za saobraćaj.

Oni, takođe, predlažu da minimalno ograničenje brzine bude 100 km/h, umesto dosadašnjih 60 km/h.

Trenutno, maksimalna brzina na auto-putevima je 120 km/h, ali policija toleriše vozačima i kada voze 135 km/h, a u nekim slučajevima i pet kilometara više.

Osnivač RoadSafetyUAE.com Tomas Edelman smatra da slobodna interpretacija dozvoljene maksimalne brzine vožnje nije dobro rešenje:

- Neki vozači misle da mogu da voze 130 kilometara na sat, a neki da im je dozvoljeno da voze 140 kilometara na sat. To stvara priličnu konfuziju. Trebalo bi utvrditi jedinstvenu maksimalnu brzinu vožnje koju će poštovati svi vozači.

  

  

Ujedno, zarad veće bezbednosti učesnika u saobraćaju, predlog stručne javnosti upućen Ministarstvu uutrašnjih poslova na nivou svih Emirata je da kazne za vozače koji prekorače brzinu za 50 odsto od propisane budu rigorozne.

- Bezbednost je na prvom mestu. Zato predlažemo da vozačima koji voze neprikladno brzo i time ugrožavaju život drugih učesnika u saobraćaju na licu mesta budu oduzeta vozila – poručuju iz Direkcije za saobraćaj.

Ova inicijativa prvi put je u javnosti pomenuta u oktobru 2015. godine. Konačna odluka o maksimalnoj dozvoljenoj brzini vožnje još nije usvojena, ali će, po svemu sudeći, uskoro postati deo Zakona o saobraćaju u UAE. Stoga, zarad vaše sigurnosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, trudite se da ne prekoračite brzinu koja je navedena na saobraćajnim znacima.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

U aprilu skuplje gorivo

Lično iskustvo: Do posla u Emiratima za SAMO SEDAM DANA!

Foto-priča: Top 10 zanimljivosti o Beogradu koje niste znali


;