BIRO PRIČE

​PRVI MILIONER IZ HRVATSKE U DUBAIJU: Zlatko srećne ruke

Kapetan Plenković iz Splita osvojio je najvredniju nagradu zahvaljujući srećki koju je kupio 25. marta preko Interneta

Gotovo da nema osobe koja ne sanja da postane milioner, a takvo čudo moguće je u Dubaiju na svake dve do tri nedelje, pod uslovom da kupite srećku čija je cena 1.000 AED i da vas isto tako „pogleda sreća“, te da upravo vaš broj srećke bude izvučen za glavnu nagradu.

U petak, 19. aprila 2024. ovaj san su dosanjala dvojica srećnika – jedan iz Hrvatske, drugi iz Indije.

Zlatko Plenković i Soham Dudeja novi su dobitnici najnovijeg izvlačenja Dubai Duty Free Millennium Millionaire and Finest Surprise koje je održano u petak, 19. aprila 2024. u Concoursu A Međunarodnog aerodroma Dubai.

Zlatko Plenković, 44-godišnji kapetan jahte iz Splita, postao je pobednik u Millennium Millionaire Series 456 s brojem karte 0203, koju je kupio 25. marta putem interneta. Plenković je prvi hrvatski državljanin koji je osvojio promociju Millennium Millionaire otkako je pokrenuta 1999. godine.

U razgovoru za Dubai Duty Free preko telefona, rekao je:

- Kakvo neverovatno iznenađenje Dubai Duty Free-a, osećam se kao ostvarenje sna! Ushićen sam što sam osvojio ovako rano sa svojim prvim tiketom.

Plenkoviću se pridružuje Soham Dudeja, 36-godišnji državljanin Indije koji je proglašen pobednikom u Millennium Millionaire Series 457 s brojem karte 1115, koju je kupio putem interneta 3. aprila.

Dudeja, izvršni direktor prodaje automobila koji živi u Dubaiju, već 20 godina učestvuje u promociji Millennium Millionaire.

- Oduševljen sam što sam konačno pobedio posle dugog učešća. Zaista, upornost se isplatila i jedva čekam da ovu vest saopštim svojoj porodici – rekao je Dudeja.

Današnje izvlačenje vodili su glavni operativni direktor Dubai Duty Free, Rameš Kidambi, Sala Talak, Joint COO, Mišel Šmit, SVP – Retail, Jusef al Halid, VP – HR Service Delivery i Salim Ibrahim, operativni menadžer.

Nakon izvlačenja Millennium Millionaire, obavljeno je izvlačenje Finest Surprise za jedan luksuzni automobil i tri motocikla.

Iranski državljanin Sajad Gurabi, 61, osvojio je automobil Mercedes Benz S500 sa kartom broj 1033 u seriji Finest Surprise Series 1875.

Biznismen koji živi u Nagoji u Japanu, Hamid nije mogao da veruje da je dobio nagradu.

- Apsolutno sam oduševljen! Osvajanje Mercedes Benz-a je prekretnica koju nikada neću zaboraviti i radujem se što ću posetiti Dubai i dobiti svoj potpuno novi automobil – izjavio je Gurabi.

U međuvremenu, Firoj Mulani, 39-godišnji državljanin Indije sa sedištem u Dubaiju, osvojio je motocikl BMW R 1250 RS sa ulaznicom broj 1063 u Finest Surprise Series 575, koji je kupio 23. marta. Mulani, koji je prvi put kupio ulaznicu, bio je uzbuđen kad je saznao da je nagrađen.

- Oduševljen sam što sam pobedio sa svojom prvom kartom Finest Surprise i zahvalan sam Dubai Duty Free-u na tako neverovatnoj promociji – rekao je Mulani.

Muhamed Salih, 36-godišnji državljanin Indije koji živi u Šardži osvojio je motocikl Aprilia RSV4 Factory 1100 (Ultra Black) u Finest Surprise Series 576 sa brojem karte 0632, koji je kupio 4. aprila.

Na kraju, Džefar Sarif, državljanin Indije sa sedištem u UAE, osvojio je motocikl BMW R 1250 GS Adventure (Black Storm Metallic) s brojem karte 0941 u Finest Surprise Series 577, koji je kupio online 12. aprila.

Šta je Dubai Duty Millennium Millionaire?

Dubai Duty Free Millennium Millionaire Promocija nudi učesnicima šansu jedan prema 5.000 da osvoje milion američkih dolara. Izvlačenja se odvijaju u intervalu od otprilike svake dve do tri sedmice u Dubai Duty Free shopping kompleksu. Cena srećke je 1.000 AED i nema ograničenja u broju koji svaki putnik može kupiti. Od 1999. godine, otkako se organizuje Millennium Millionaire, bilo je osam pobednika koji su udvostručili sreću i dva puta osvojili promociju.

Redakcija Našeg BIROA čestita Zlatku Plenkoviću na velikoj sreći koja ga je poslužila da u najpoznatijem gradu-emiratu na svetu ostvari san i postane milioner. Nadamo se da će na pravi način uživati u nagradi.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

REKORD LUVR ABU DABIJA: 5 miliona posetilaca od 2017.

NAŠI U DOHI: Ovo je svet koji od peska pravi zlatne snove

REVOLUCIONARNI PODUHVAT: Avio-taksi u Dubaiju do 2026.

;