BIRO PRIČE

PROZOR U SVET: Saudijci dobili novu zabavnu TV stanicu

Mesec dana posle otvaranja bioskopa, u Saudijskoj Arabiji počela je sa radom nova TV stanica koja emituje filmove, tok-šou programe i emisije o kulinarstvu

Ambiciozne reforme koje su vlasti u Saudijskoj Arabiji najavile još prošle godine ove sedmice otišle su korak dalje. Posle otvaranja prvih bioskopa - 35 godina otkako su isti bili zabranjeni - u ovoj bliskoistočnoj zemlji koja ima strogo kontrolisan TV program pušten je u rad novi TV kanal čiji je sadržaj namenjen mlađim gledaocima.

Na kanalu SBC svakodnevno će biti emitovani ekskluzivni sadržaji, uključujući filmove, tok-šou programi i emisije o kulinarstvu. Kako je najavio direktor nove TV stanice, čak 75 odsto sadržaja usmereno je ka ciljnoj grupi starosti od 15 do 35 godina, a cilj SBC TV je da privuče novu generaciju Saudijaca i postane vodeći TV emiter zabavnog programa saudijske radio-difuzne korporacije.

  

U saopštenju dostavljenom medijima, uredništvo SBC TV navelo je da je njihov cilj da drži korak sa duhom razvoja i obnove Kraljevine u okviru “Vizije 2030”, da promoviše duh otvorenosti i eliminiše ekstremističku misao.

- Radimo na tome da budemo najgledaniji od prvog dana. Ne plašimo se konkurencije i sigurni smo da ćemo je brzo prevazići – poručuju iz televizijske kuće SBC.

Državni kanal 1 zadržaće staru programsku šemu koja je namenjena starijim generacijama Saudijaca.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Lideri Bliskog istoka na listi 75 najmoćnijih na planeti

FOTO-PRIČA: Običaji povodom svetog meseca Ramazana

Dubai: Od jula obavezna zamena registarskih tablica


;