BIRO PRIČE

Dubai: Od jula obavezna zamena registarskih tablica

Najava RTA

Posle uvođenja novog dizajna registarskih tablica za automobile, iz RTA najavljuju da će od jula ove godine svi vozači u Dubaiju morati da započnu proces zamene starih tablica novim koje će imati dvostruke kodove.

Prvi koji će morati da zamene tablice su vozači na čijim tablicama su oznake A, B i C, a u naredne dve godine ista obaveza čeka i vlasnike tablica sa ostalim oznakama, bez obzira na to da li su tablice kupljene preko interneta, na aukciji ili su dodeljene kroz proces registracije vozila. Iz RTA saopštavaju da će od januara 2019. zamena biti obavezna za vlasnike tablica sa oznakama D, E, F, G, H i I, dok će u januaru 2020. početi zamena za tablice sa oznakama J, K, L, M, N i O, a od januara 2021. za tablice koje imaju oznake od N do Z.

Cena zamene tablice zavisiće od veličine i boje logotipa. Tako će kratka tablica sa crno-belim logotipom koštati 35 AED, a dugačka tablica iz iste kategorije 50 AED. Za one koji već imaju registarske tablice sa logotipom u Dubaiju, zamena će koštati 35 odnosno 50 AED, dok će vozači koji žele da kupe tablicu sa obojenim logotipom plaćati 400 AED, bez obzira na njenu veličinu.

Kada je reč o specijalnim registarskim tablicama, zamena će koštati 500 AED i obavezna je do kraja ove kalendarske godine.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

HIT U DUBAIJU: Hrana sa Balkanskog branča i na vašoj adresi!

Venčanja u Saudijskoj Arabiji: Ljubav na državnom testu

BIRO VODIČ: Najvažnije odredbe Zakona o radu UAE


;