BIRO PRIČE

PRIČA NEDELJE: Promocija modela srpske dizajnerke u Dubaiju

Veliki uspeh Gorice Ristić iz Ljubovije, koja će od 26. do 28. oktobra prikazati kolekciju na manifestaciji Fashion Forward Dubai

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima još nije dočekala ni treću novogodišnju proslavu, a već će kao modni kreator ispred brenda “F7” imati promociju kolekcije u najpoznatijem emiratu. Dizajnerka Gorica Ristić iz Ljubovije predstaviće modele iz kolekciju pod nazivom “Desert & Whale” na manifestaciji Fashion Forward Dubai, od 26. do 28. oktobra u D3 (Dubai Designer District).

Dolaskom u Dubai Gorica je pokazala da pojedinac koji ima želju i viziju može da uradi mnogo za zemlju iz koje dolazi. Pored toga što je uspela da se istakne kao profesionalac na novom podneblju koje vrvi od konkurencije iz celog sveta, Gorica je otišla korak dalje - obezbedila je posao ljudima iz Srbije, odakle (delom) nabavlja materijale za izradu kolekcija i gde one fizički nastaju po njenim skicama.

  

  

- Ovo je četvrta sezona po redu i druga godina uspešne saradnje sa firmom za koju radim kao modni dizajner i menadžer proizvodnje – kaže Gorica Ristić za Naš Biro. - Posle brojnih uspešnih izložbi prodajnog karaktera u Dohi, Abu Dabiju, Dubaiju i Parizu, prvi put predstavljamo kolekciju u okviru manifestacije “Fashion Forward Dubai”. Za razliku od ostalih dizajnera, naša kolekcija će odmah biti dostupna kupcima.

Gorica s ponosom ističe da je njena ideja od samog dolaska u pustinju bila da kroz mrežu poslovnih kontakata uposli što više naših ljudi, bilo da su već u Emiratima ili u Srbiji gde se sve kreacije stvaraju. Zato je angažovala devojke sa prostora ex-Yu koje će gostima na promociji poželeti dobrodošlicu, prezentovati nove modele i dati više informacija o kolekciji.

- Visok nivo profesionalnosti, lepota i šarm naših devojaka su razlozi za njihovo angažovanje – otkriva Gorica.

  

  

Njena neiscrpna inspiracija su, kaže, pustinja i voda, kao i leto i kulturološke razlike, ali je pored toga paralelno neophodno obavljati i onaj manje kreativni, ali važan deo posla - svakodnevna istraživanja tržišta i prepoznavanje zahteva, potreba i želja kupaca.

- Sve te informacije trebalo bi objediniti u jedinstven proizvod, što zvuči kao veliki izazov, ali to je zapravo motivacija koja me vodi. Otuda naziv za kolekciju “Desert & Whale”, koji objedinjuje nepregledna prostranstva za eksperimentisanje sa formama i “whale” (kit) koji daje dinamiku, unoseći svežinu u celu priču. Stvaranje kolekcije je dugotrajan proces; tokom pola godine pažljivo se selektuju svakodnevne ideje, zatim sledi njihova razrada, a onda pronalaženje materijala koje naručujem prvenstveno u Srbiji i Turskoj. Novi modeli se svakog meseca snimaju, menjaju i usavršavaju pre konačnog ulaska u proizvodnju – navodi Ristićeva.

  

  

Kolekcije brenda “F7” namenjene su ženama koje žive na toplim podnebljima, u skladu sa platformom manifestacije “Fashion Forward Dubai”, u čijem je fokusu tržište Bliskog Istoka. Ipak, Goričina ideja je da se brendom “F7” pojavi i na evropskom tržištu, kao i na ostalim tržištima koja cenovno mogu da isprate njihove modele. To je, otkriva za Naš Biro, projekat na čijoj razradi trenutno radi. Prvi pozitivan signal već je stigao od jednog velikog trgovinskog lanca iz Slovenije.

- To znači više posla za naše ljude u Srbiji, jer će se obimi proizvodnje povećati – radosno kaže naša dizajnerka.

  

Redakcija Našeg Biroa poziva celu ex-Yu zajednicu u Emiratima da od 26. do 28. oktobra dođu u D3 od 18 do 23 sata i pogledaju modele brenda koje je osmislila Gorica Ristić. Ulaz je slobodan – dođite da uživamo u lepim kreacijama, podržimo rad i proslavimo uspeh naše talentovane dizajnerke!

Prošle godine u avgustu Gorica je u našem vlogu “Moja priča” najavila da će modne kolekcije koje su šivene u Srbiji preplaviti Bliski Istok. Radujemo se što je njena vizija već počela da se ostvaruje :) Priču Gorice Ristić možete da pogledate OVDE

  

  

BIRO

Foto: Privatna arhiva, Brend "F7"


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Imate neostvaren san? U Emiratima će biti ispunjen! (VIDEO)

Dobre vesti: Od ex-Yu do Emirata - nikad lakše, nikad brže!

FOTO-PRIČA: Godina Zajeda u znak sećanja na voljenog vladara


;