BIRO PRIČE

Predstavljene srpske farmaceutske i kozmetičke kompanije

To je rezultat velikog broja uspešnih sastanaka i dogovora predstavnika srpske  medicinske privrede na "EXPO 2020 Dubai" na tematskoj nedelji posvećenoj zdravlju

Ponuda srpskih lekova, suplemenata, kozmetike, inovativnih medicinskih sredstava i drugih farmaceutskih proizvoda u narednom periodu biće veća na tržištima UAE, Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Afrike. To je rezultat velikog broja uspešnih sastanaka i dogovora predstavnika srpske  medicinske privrede na "EXPO 2020 Dubai" na tematskoj nedelji posvećenoj zdravlju. 

Očekuju se i intenzivnija saradnja i kooperacije u oblasti pružanja medicinskih i farmaceutskih usluga na tim tržištima, dizajniranja i opremanja čistih soba, kao i primene, savremenih tehnologija i inovacija u prevenciji, unapređenju zdravlja...

Sanda Savić, predsednica Odbora Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost Privredne komore Srbije (PKS) ističe da je prisustvo na Svetskoj izložbi veoma značajno za privredu.

- Prekrasnih poruka, ideja, inovativnosti na sve strane. Zajednički imenitelj i lajt motiv EXPO-a je povezivanje ljudi, biznisa, privreda - istakla je Savić.

Expo je, po njenim rečima, fantastičan početak uspostavljanja kontakata, razmene ideja i iskustava.

- Ako ne danas u nekom budućem trenutku sigurno će doći do konkretne saradnje kompanija - ocenjuje Savić, koja je i direktorka u kompaniji Hemofarm.

Kompanija Esensa na "EXPO 2020 Dubai“ predstavila se širokom paletom proizvoda od medicinskih sredstava do dijetetike i kozmetike i uskoro očekuju nove poslove. 

- Esensa je zainteresovana da se poveže sa distributerima, lancima apoteka, drogerijama u UAE i na drugim tržištima Bliskog istoka. Mi već sarađujemo sa kupcima ovog regiona, a "EXPO 2020 Dubai“ nam je prilika da upoznamo nove partnere i dogovorimo saradnju. Nadamo se da će nam doneti nove poslove, nova tržišta, veći izvoz i širenje portfolija u postojećim zemljama - ističe Marija Babamović, direktorka u kompaniji Esensa.

Mila Litvinjenko, vlasnica i direktorka niške kompanije Aura kaže da su utisci sa Svetske izložbe veoma pozitivni. Podseća da su već prisutni na tržištu UAE, a da planiraju širenje u Katar, Kuvajt, Oman. 

- Nisam očekivala toliko poslovnih kontakata, iako smo već prisutni u UAE, upoznala sam mnogo interesantnih ljudi iz drugih oblasti što je veoma dragoceno za buduće poslove - navela je direktorka Aure.  

Dr Milan Colić, vlasnik specijalizovane bolnice za estetsku i opštu hirurgiju ne krije oduševljenje Svetskom izložbom, kao i organizacijom na Srpskom paviljonu i Poslovnom habu Srbije. Navodi da su tržište UAE i dobri kontakti i susreti odlična prilika da se razmene znanje, iskustvo i da pokažemo ono što znamo.

Mirjana Vučićević, sekretar Udruženja za farmaciju i medicinsku delatnost PKS naglašava da će najbolju ocenu organizacije i učešća medicinske privrede dati privrednici i rezultati njihovih aktivnosti. Podseća da su naše kompanije imale značajne susrete i na paviljonima partnerskih država kao što su Slovenija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska, Rusija...

Prestižnu svetsku izložbu Dubai EXPO 2020. u protekla četiri meseca posetilo je oko 900 privrednika iz Srbije. Nedelja posvećena zdravlju okupila je više od 130 privrednika iz 70 naših kompanija.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai: Saobraćajni prekršaji koji će vas koštati 3.000 AED

PKS: EXPO Dubai 2020 velika šansa za srpske kompanije

Broj posetilaca EXPO Dubai 2020 premašio 11 miliona

;