BIRO PRIČE

Porodično slavlje šeika Muhameda: Tri venčanja u jednom danu

Trojica sinova vladara Dubaija odabrala su neveste i održala versko venčanje na privatnoj ceremoniji

Sinovi šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, vladara Dubaija i potpredsednika Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), ove sedmice uplovili su u bračne vode.

Šeik Hamdan bin Muhamed, u javnosti poznat kao princ Fazza, i dvojica njegove braće – šeik Maktum bin Muhamed i šeik Ahmed bin Muhamed, sa svojim nevestama venčali su se na privatnoj verskoj ceremoniji u UAE, potvrđeno je iz vladine Kancelarije za medije.

Princeza bint Said bin Tani Al Maktum postala je supruga princa Fazze (36), prestolonaslednika Dubaija i jednog od najpoželjnijih svetskih neženja. Princ Fazza širokoj javnosti je poznat zahvaljujući angažmanu na društvenim mrežama, preko kojih šalje snažne poruke u vezi sa zdravim životom i adrenalinskim sportovima. Zbog više od sedam miliona pratilaca na Instagramu nazivaju ga još i “kraljem Instagrama”. Poput oca, šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, i princ Fazza je završio Vojnu akademiju u Britaniji, piše poeziju, vrstan je ronilac, obožava životinje...

Prošle godine je drugi put zaredom organizovao Dubai Fitness Challenge, podsećajući na važnost bavljenja sportom. Koliko je uticajan, dovoljno govori podatak da se više od milion ljudi 2018. u Dubaiju priključilo ovom fitnes izazovu. Takođe, koliko je opčinjen konstantnim usavršavanjem i zdravim životom, princ Fazza je toliko i posvećen porodici, pa na društvenim mrežama često deli fotografije sa braćom, sestrama i njihovom decom.

  

Šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, princ Fazza i šeik Maktum bin Muhamed

 

Njegov mlađi brat šeik Maktum bin Muhamed (35), zamenik vladara Dubaija, oženio se princezom Marjam bint Buti Al Maktum, dok je Ahmed bin Muhamed (32) za suprugu odabrao princezu Midiu bint Dalmouj Al Maktum. Šeik Ahmed nalazi se na poziciji predsednika fondacije koja nosi ime njegovog oca.

Majka trojice šeika koji su se venčali ove sedmice je princeza Hind bint Maktum bin Džuma.

Princeza Latifa bint Muhamed bin Rašid Al Maktum čestitala je venčanje svojoj braći putem društvenih mreža. Preko svog Instagram naloga to je učinio i vladar Dubaija, koji je podelio pesmu posvećenu sinovima. U pesmi se priseća njihovog odrastanja, moralnih vrednosti koje im je preneo i dodaje da se njegov roditeljski trud sada nastavlja u braku njegovih sinova, jer, smatra šeik Muhamed, brak jača veru i poštovanje. Takođe, vladar Dubaija poručuje svojim sinovima da uvek poštuju svoje žene, da budu dobri prema svim ljudima i da ostanu ujedinjeni.

Još nije poznato da li će i ceremonija građanskog venčanja biti privatnog karaktera, kao ni kada će biti održana.

U anketi medija u Zalivu stanovnici UAE nagađaju da bi ceremonija venčanja mogla da bude održana u danima Eida, koji će uslediti krajem prve nedelje juna.

BIRO

Foto: VAM


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Sada i zvanično: Sa srpskim pasošem u Emirate bez vize!

Šansa za popravni: Policija oprašta vozačima deo kazni

FOTO-PRIČA: Upoznajte Luvr Abu Dabi iz nove perspektive


;