BIRO PRIČE

Šansa za popravni: Policija oprašta vozačima deo kazni

Podsticajna kampanja policije u Dubaiju – viši nivo bezbednosti i više para u džepu

Stotine hiljada vozača u Dubaiju dobilo je priliku da izdejstvuje smanjenje kazni koje je trebalo da plate zbog napravljenih saobraćajnih prekršaja.

Od 7. februara policija u Dubaiju pokrenula je kampanju u kojoj podstiče vozače da skinu nogu sa papučice za gas i da budu pažljiviji za volanom. U okviru ove kampanje, vozači koji su napravili prekršaje pre početka kampanje mogli su da ostvare popust od 25 odsto ukoliko od 7. februara do 7. maja nisu napravili nijedan saobraćajni prekršaj.

Ali, tu nije kraj!

Vozači koji pola godine budu poštovali saobraćajne propise mogu da se nadaju da će im kazne za prethodno počinjene saobraćajne prekršaje biti prepolovljene, a oni koji devet meseci budu bili uzorni za volanom biće oslobođeni plaćanja 75 odsto do sada prikupljenih kazni koje datiraju pre 7. februara ove godine.

U Dubai policiji kažu da je 457.000 vozača uspelo da obezbedi 25 odsto popusta na dosadašnje saobraćajne kazne za 1,2 miliona počinjenih prekršaja. Pomoćnik šefa policijske uprave u Dubaiju, general-major Muhamed Saif Al Zafin izjavio je da ova kampanja ima mnogo ciljeva, ali da je primarni cilj smanjenje stopa saobraćajnih nesreća i povećanje bezbednosti u saobraćaju.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

U Dubaiju otvorena džamija Šeik Rašid bin Muhamed (FOTO)

Postavljen policijski radar za detekciju buke u Šardži

Najoriginalniji suvenir na svetu stiže iz Hrvatske (FOTO)


;