BIRO PRIČE

Podvig za Ginisa: Goran istrčao 55 maratona za 55 dana!

Kragujevčanin Goran Nikolić započeo je 3. septembra nesvakidašnji poduhvat koji je završio postavljanjem svetskog rekorda

Slabovidi maratonac započeo je trčanje prvog maratona od Kragujevca do Topole. Nastavio je da trči kroz 38 srpskih gradova, a onda i kroz BiH i Crnu Goru, gde je i istrčao i poslednji, 55. maraton od Bara do Budve. Na poslednjoj trci pratilo ga je devet maratonaca iz Leskovca, Velikog Gradišta, Kotora, Pala, Sremske Mitrovice i Budve, kao i devojčica Iskra, koja je bila sa Goranom Nikolićem i na startu.

Gorana je sve vreme trčanja snimala kamera, kako nalažu ginisova pravila. Svakodnevno je u proseku za šest sati prelazio 42 kilometra i 196 metara. Ili, u brojkama - pretrčao je 2.320,78 kilometara za 330 sati! Njegov uspeh je svakako za divljenje, tim pre što hrabri maratonac vidi samo pet odsto na jedno oko.

Motiv za trčanje 55 maratona u 55 gradova ex-Yu je Goranova želja da animira ljude dobre volje da prikupe sredstva koja će transparentno biti uložena u nabavku sportske opreme i rekvizita za Centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Iskra". Njegov poduhvat podržao je generalni pokrovitelj “ROTARY District 2483”.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Foto-priča: Barmen iz Srbije - svetski šampion!

Ultramaratonka Marina Nikolić - nova zvezda srpskog sporta

Život u Emiratima: Kompletan vodič za zdravstveno osiguranje


;