BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: Barmen iz Srbije – svetski šampion!

Više nema dileme - zna se ko pravi najbolje koktele na planeti

Miloš Janošević (24) iz Beograda pobedio je u Tokiju na Svetskom takmičenju barmena u kategoriji Bartenders Choice. Miloš se upisao u istoriju srpskog bartendinga, a ovo priznanje predstavlja ujedno i najveći uspeh Udruženja barmena Srbije od kada se takmiči na svetskim šampionatima.

- Osećam se fenomenalno i veoma sam ponosan što sam na Svetskom takmičenju uspeo da predstavim Srbiju na pravi način, i tako pokažem ostatku sveta da kod nas u zemlji rade veoma kvalitetni barmeni - izjavio je Miloš Janošević izveštaču Cafebar networka. - Iako sam dobio dosta pohvala za samu prezentaciju, moram priznati da sam bio veoma nervozan na početku. Međutim, kako je vreme odmicalo fokusirao sam se na koktel i potrudio se da sve prođe u najboljem redu.

Miloš je prilikom prezentacije svog koktela pokazao izuzetno samopouzdanje i šarmirao žiri i sve prisutne u sali. Prvo mesto osvojio je pripremajući koktel “Ura-nage”, kojeg je nazvao po najkomplikovanijem zahvatu u japanskoj borilačkoj veštini džudou. Njegov cilj, kako je i rekao u kratkom predstavljanju pred prezentaciju svog koktela, bio je da pokaže vrhunsku veštinu na prestižnom svetskom takmičenju.

Kao što je zadatak kategorije nalagao, za pripremu koktela takmičari su koristili dva sponzorska pića i jedan homemade sastojak. Homemade sastojak koji je obogatio ukus koktela bio je liker od maline koji je Miloš sam napravio.

Novi svetski šampion u pravljenju koktela počeo je da se bavi ovim poslom pre četiri godine, kada je upisao kurs za obuku barmena koji organizuje Udruženje barmena Srbije. Kao najbolji u klasi, posle završene obuke dobio je posao u “Bar centralu”. Njegovu posvećenost i talenat prepoznali su iskusniji barmeni pod čijim mentorstvom je nastavio da se usavršava.

Na World Cocktail Championships (WCC) u Tokiju, koje organizuje IBA (International Bartenders Association) izuzetno zapažen nastup imao je i naš predstavnik Goran Rajović u takmičenju Flairtending.

BIRO

Foto: Cafebarnetworks.rs

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Iz prve ruke: Istinite priče o životu u Emiratima (VIDEO)

Emirati: Vodič kroz državne praznike u 2017. godini

Rock domaćica u Dubaiju: Za vas svira "Wessela mashina"! (VIDEO)


;