BIRO PRIČE

​ODMOR POVODOM RAMAZANSKOG BAJRAMA: Počinju praznični dani

Početkom druge sedmice aprila počinju neradni dani u svim zemljama Bliskog istoka povodom Eida

Ramazanski bajram, odnosno Eid u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) počinje u ponedeljak, 8. aprila 2024. i zaposlenima u javnom sektoru donosi slobodne dane. U svim emiratima, izuzev u Šardži, zaposleni u javnom sektoru praznovaće sedam, odnosno devet dana. Kako praznik počinje u ponedeljak, 8. aprila i završava se u nedelju, 14. aprila, zvanično će biti odobrena sedmodnevna pauza, ali kako početku Eida prethodi neradni vikend, zaposleni u javnom sektoru će faktički imati odmor u trajanju od devet dana.

U emiratu Šardža zaposleni u javnom sektoru imaće dan odmora više. Budući da su petak, subota i nedelja službeni dani vikenda u Šardži za federalne službenike, zaposlenima u državnim službama koji obično imaju četvorodnevnu radnu sedmicu biće odobrena 10-dnevna pauza za proslavu Ramazanskog bajrama, koji označava kraj meseca - dug period posta, piše Kalidž tajms

Zaposleni u javnom i privatnom sektoru u Saudijskoj Arabiji dobiće četvorodnevni odmor za Ramazanski bajram, kako je najavilo Ministarstvo za ljudske resurse i društveni razvoj Kraljevine. Nadležni su objavili da će većina zaposlenih od ponedeljka, 8. aprila dobiti četiri slobodna dana. Budući da su petak i subota službeni vikend u Kraljevini, stanovnici Saudijske Arabije uživaće šest uzastopnih slobodnih dana. Zaposleni će se vratiti na posao u nedelju, 14. aprila.

Eid za zaposlene u javnom sektoru u Kuvajtu počeće u utorak, 9. aprila 2024. godine, saopšteno je iz Veća ministara Kuvajta. Nadležni su najavili da će većina zaposlenih od utorka, 9. aprila dobiti tri slobodna dana. Budući da su petak i subota službeni dani vikenda u ovoj zalivskoj zemlji, stanovnici Kuvajta imaće petodnevni odmor, a povratak na posao očekuje ih u nedelju, 14. aprila.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/RDNE Stock project


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

REKORD LUVR ABU DABIJA: 5 miliona posetilaca od 2017.

FOTO-PRIČA: Dubai viđen očima veštačke inteligencije

LEGENDA O TAMJANU: Najbolje čuvana tajna Bliskog istoka

;