BIRO PRIČE

Od 1. jula izlazna taksa na aerodromima u Dubaiju

Taksa će biti uračunata u cenu avio-karte

Prestolonaslednik Dubaija šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašin Al Maktum odobrio je rezoluciju Izvršnog veća koja se odnosi na naplatu naknade od putnika koji koriste aerodromske objekte u Dubaiju.

Putnici koji posle 30. juna ove godine budu leteli iz Dubaija plaćaće taksu u iznosu od 35 dirhama. Deca do dve godine starosti, letačko osoblje i putnici u tranzitu biće oslobođeni plaćanja ovog nameta.

Taksa će biti uračunata u cenu karte, a avio-kompanije koje posluju na aerodromima u Dubaiju preusmeravaće novac na račun aerodroma, koji će potom proslediti prihod u budžet Vlade Dubaija. Novac od izlazne takse biće investiran u poboljšanje aerodromske infrastrukture, kao i u dodatno poboljšanje usluga i kapaciteta.

Ova vrsta naknade nije jedinstvena u svetu. Izlaznu taksu već naplaćuju na aerodromima u Australiji, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Kini i Tunisu. Primera radi, izlazna taksa na svim aerodromima u Tunisu iznosi 13 eura.

Prosečan mesečni promet na aerodromima u Dubaiju je oko šest i po miliona putnika, a procena je da će do 2023. godine 100 miliona putnika koristiti aerodrome u najpoznatijem Emiratu.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Bafer postaje prošlost u Emiratima: Nemojte voziti brže od dozvoljenog

Fotke koje su zadivile svet: Beograd iz bajke

Da se smrzneš: Bejz-džamp sa Burdž Kalife (360 VIDEO)


;