BIRO PRIČE

Nova pravila za uvoz hrane za lične potrebe

Evo šta bi trebalo da znate ako uvozite hranu u Emirate.

              

Abu Dabi: Ministarstvo životne sredine i voda izdalo je Rezoluciju broj 14 od 2016. godine koja se odnosi na kontrolu uvoza hrane u nekomercijalne svrhe.

Cilj ove rezolucije je da olakša proceduru kontrole za hranu koja se uvozi u lične svrhe, da održi visok nivo zdravstvene zaštite, spreči širenje bolesti koje se prenose putem hrane i osigura bezbednost hrane na lokalnom tržištu.

Rezolucija obuhvata svaki vid uvezene hrane u nekomercijalne svrhe, uključujući i hranu za ličnu upotrebu, uzorke hrane za istraživanja, promocije i istraživanja tržišta hrane, kao i hranu za izložbe i festivale.

Prema ovoj rezoluciji, dozvoljen je uvoz hrane za ličnu upotrebu preko granice, ali sa određenim ograničenjima u količini i vrsti određenih namirnica.

Na primer, maksimalna količina jogurta je 20 kilograma, 50 litara ulja (uključujući i maslinovo), 10 kilograma različitog voća i povrća, 100 kilograma urmi, 10 kilograma slatkiša i hleba, 30 kilograma zrna, žitarica i crvenog mesa, 10 kilograma ribe i morskih plodova, i 500 grama kavijara.

Maksimalna količina jaja je 11 kilograma, 20 kilograma za med i proizvode od šećera, pet kilograma bilja i začina, uključujući sirće, vodu pomorandžinog cveta, ružinu vodicu i 500 grama šafrana.

Kad je reč o specijalno namenjenoj hrani kao što je, na primer, dečija hrana, dozvoljeno je 10 kilograma, 20 litara pića i sirupa (uključujući i vodu), pet kilograma koncentrata soka i 25 kilograma konzervirane hrane.

Rezolucija zahteva da paketi hrane imaju jasne oznake koje ne mogu da se skinu, izuzev hrane koju putnici donose. Hrana koja se uvozi trebalo bi da ima dokumentaciju koju je izdao prevoznik u zemlji porekla. Dokumenti moraju da sadrže sve podatke o hrani koja se uvozi.

Više informacija možete pronaći OVDE

        

A. Tanasković/Gulfnews

           


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.                                   


Preporučene priče:

Da se smrzneš: Bejz-džamp sa Burdž Kalife (360 VIDEO)

Upoznajte bosansku Adel – njen glas će vas opčiniti! (VIDEO)

Ex-yu nostalgija: Klikeri - igračka našeg detinjstva

;