BIRO PRIČE

Noćno kupanje pod smart stubovima u Dubaiju (FOTO)

Od sada, na Umm Suqeim 1 plaži u najlepšem emiratu brčkanje i posle zalaska sunca!

U nedelju, 21. maja u 19 sati biće otvorena sezona noćnog kupanja na plaži Umm Suqeim 1 u Dubaiju.

U saradnji sa Opštinom Dubai, DIDEA media predstavlja nove smart stubove koji rade po principu prikupljanja energije sunca i vetra, i osvetljavaju plažu kao da je sunce u zenitu!

Do sada, Opština Dubai i Dubai policija koji su zaduženi za bezbednost plaža, nisu dozvoljavali noćno kupanje. Od danas, zahvaljujući kompaniji na čijem čelu se nalazi ugledni član ex-yu zajednice u Emiratima gospodin Viktor Nelepa svi stanovnici i posetioci Dubaija moći će da odu na brčkanje i kada sunce zađe.

Smart stubovi visoki su 12 metara i postavljeni su na 25 metara od obale. Osvetljavaju i plažu i more, a opremljeni su senzorima koji mogu da mere količinu svetlosti i brzinu vetra. Na njihovim digitalnim ekranima paliće se zastavice – crvena će označavati da je kupanje zabranjeno, a žuta da je kupanje dozvoljeno ali sa velikim oprezom.

Na istoj plaži, takođe u saradnji sa Opštinom Dubai, DIDEA media već je postavila smart palme za punjenje mobilnih telefona i drugih gedžeta, kao i smart svlačionice. Postavljanje smart palmi bila je pre dve godine jedna od vodećih vesti u svim svetskim medijima – opširnije pročitajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Stiže mesec Ramazana (FOTO)

Lek za nostalgiju: GO4TV - tvoja televizija gde god da si!

Sve što bi trebalo da znate o kupovini nekretnine u Zalivu


;