BIRO PRIČE

Mikrokosmos u Dubaiju: Dobra vest za turiste u tranzitu

Nema više čekanja na aerodromu

Putnici koji lete preko Dubaija u druge gradove sveta uskoro će moći da napuste aerodromsku zgradu i obiđu grad dok ne dođe vreme za poletanje aviona na destinaciju koju su odabrali. Ova mogućnost biće pružena svim turistima koji u Dubaiju moraju da čekaju četiri sata (i duže) da bi se ukrcali na novi let.

Statistike pokazuju da kroz Međunarodni aerodrom u Dubaiju prođe 50 miliona putnika na godišnjem nivou, ali 46 miliona putnika ne izlazi iz aerodromske zgrade dok čeka svoj let. S druge strane, klasičnih turista koji dolaze da bi upoznali lepote i obišli znamenitosti Dubaija, na godišnjem nivou ima oko 15 miliona, a prema projekcijama do 2020. godine biće ih 20 miliona. Ove brojke su svakako impoznatne, ali za dobre ekonomiste one su bile inicijalna kapisla za predlog koji donosi dodatnu zaradu. Naime, prosečna potrošnja u aerodromskoj zgradi iznosi svega devet AED po putniku, a svaki turista koji dođe u grad potroši oko 1.000 AED.

Projekat “Mikrokosmos u Dubaiju”, po kom će putnicima u tranzitu biti omogućeno da napuste aerodromsku zgradu i prošetaju po gradu, zaživeće vrlo brzo, i to u okviru “Dubai 10X Inicijative”. Nema sumnje da će zbog ovoga mnogi sa zadovoljstvom trljati ruke, posebno menadžeri u tržnim centrima, ali i taksisti i vlasnici lokalnih turističkih agencija. 

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Razotkrivanje: Koliko vas je život u Dubaiju promenio?

Priče iz pustinje: Preko Kine i Dubaija do Amerike (VIDEO)

BIRO VODIČ: Najvažnije odredbe Zakona o radu UAE


;