BIRO PRIČE

Jačanje veza Abu Dabija sa Poslovnim klubom UAE i Srbije

Komora Abu Dabija potpisala je sporazum o saradnji sa Poslovnim klubom UAE i Srbije

Uzimajući u obzir značaj unapređenja odnosa razvoja ekonomske i trgovinske saradnje između svojih članova, Privredna komora Abu Dabija i Poslovni klub Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Srbije potpisali su krajem prošle sedmice sporazum o saradnji u kancelariji Komore na svetskoj izožbi EXPO 2020 u Dubaiju

U ime Privredne komore Abu Dabija sporazum je potpisao Nj.E. Mohamed Helal Al Meiri, generalni direktor, dok je u ime Poslovnog kluba UAE – Srbija potpisala gospođa Sanja Radlovački, izvršna direktorka.

Potpisivanje ugovora o saradnji je od velike važnosti za obe zemlje i služiće poslovnom okruženju u Abu Dabiju i Srbiji, kao i razmeni iskustava i najboljih praksi između kompanija, a takođe i stvaranju novih partnerstava u budućnosti.

- Poslovna zajednica u Abu Dabiju veoma je zainteresovana za jačanje trgovinskih odnosa sa Srbijom - rekao je NJ.E. Al Mheiri, pozivajući kompanije da iskoriste raspoložive investicione mogućnosti i pojačaju trgovinu između dve strane.

Prema njegovim rečima, Abu Dabi je postao savršena destinacija za započinjanje poslovanja i lansirna rampa za regionalna i međunarodna tržišta zahvaljujući naprednoj infrastrukturi, zakonodavnom sistemu i investicionom okruženju, što bi omogućilo kompanijama u Srbiji da diverzifikuju svoju trgovinu i nesmetano uđu na azijska tržišta kako bi istražili više mogućnosti.

Sa svoje strane, gospođa Radlovački je istakla da je Poslovni klub Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije osnovan na jakim temeljima i podršci dveju strana, te da smo jedna od retkih zemalja u regionu koja se može pohvaliti  brojem investicija iz UAE i koja naporno radi na učvršćivanju već dobrih odnosa dveju zemalja, stvaranju novih poslovnih prilika i razmenu znanja narocito na polju visokih tehnologija.

Gospođa Radlovački je, takođe, ukazala na važnost potpisivanja sporazuma o saradnji sa Komorom Abu Dabija, ističući da će novopotpisani sporazum pružiti različite mogućnosti za ulaganja u kompanije u Abu Dabiju i Srbiji. Ona je dodala da će ovaj sporazum imati direktan pozitivan uticaj na jačanje ekonomske saradnje dve zemlje, a samim tim je i pokazatelj snžnih bilateralnih odnosa između UAE i Republike Srbije.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Otvaranje paviljona Srbije na EXPO 2020 Dubai

Vodič: Kako da obezbedite zeleni sertifikat za Abu Dabi

Pasoš Ujedinjenih Arapskih Emirata ponovo najjači na svetu


;