BIRO PRIČE

Izmene pravila o zapošljavanju: Sertifikat (ni)je neophodan

Samo tri nedelje od stupanja na snagu novog pravila o zapošljavanju u UAE, došlo je do promene koja će obradovati sve koji već imaju radnu vizu

Prema prvim najavama, od 4. februara 2018. svi stranci koji već rade u UAE, kao i oni nameravaju da se zaposle, bili su u obavezi da prilože takozvani sertifikat o dobrom ponašanju. Od danas, ovo pravilo važi isključivo za strance koji tek apliciraju za posao u Emiratima.

Oni koji se već nalaze u Emiratima i imaju radnu vizu nisu dužni da pribavljaju navedeni dokument. Takođe, stranci koji se nalaze u Emiratima i ističe im radna viza neće morati da odlaze u policiju i traže potvrdu.

Sertifikat o dobrom ponašanju je zapravo potvrda da protiv fizičkog lica u prethodnih pet godina nije vođen krivični postupak. Na ovaj korak vlasti u UAE su se odlučile kako bi dodatno podigle nivo bezbednosti.

“Potvrda o dobrom ponašanju” nije potrebna turistima, kao ni licima koja dolaze na studije u UAE ili apliciraju za vizu da bi se lečili u Emiratima. Od danas, potrebna je samo ukoliko tek nameravate da dođete u ovu bliskoistočnu zemlju da biste se zaposlili. Bez ovog dokumenta neće biti odobrena radna viza.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Više ništa neće biti kao pre: Novo lice Saudijske Arabije

Priče iz pustinje: Sportsko znanje – karta za ceo svet (VIDEO)

PODCAST NAŠ BIRO: Kako postati zvezda na društvenim mrežama


;