BIRO PRIČE

Istraživanje pokazalo: Izlivanje nafte ubilo desetine morskih zmija

Izlivanja nafte povremeno se dešavaju na istočnoj obali UAE, a sve se pripisuje tankrima koji ilegalno koriste skladišta

Desetinske morskih zmija uginule su zbog nafte melje u Kalbi, kraj istočne obale Ujedinjenih Arapskih Emirata, krajem prošle godine, pokazalo je novo istraživanje u kome se govoti koliko su ova stvorenja ranjiva na sva zagađenja mora. 

U periodu od samo nedelju dana u novembru, 39 morskih zmija je pronađeno mrtvo, većina je bila prekrivena naftom. Istraživači veruju da je pravi broj mnogo veći, jer verovatno mnoge nisu ni pronađene. 

Izlivanja nafte povremeno se dešavaju na istočnoj obali UAE, a sve se pripisuje tankrima koji ilegalno koriste skladišta. 

- To je veoma strašan način da životinja umre. Malo ulja je dovoljno da zmiju zalepi samu za sebe. Vidite da su neke upletene. Bile smo veoma iznenađeni kada smo ih videli u ovolikom broju - rekao je autor studije. 

- Ovo je nešto što je i ranije primećeno. Malo izlivanje je napravilo ogromnu štetu, možete da zamislite šta bi nešto veće učinilo ovim životinjskim vrstama - dodao je on. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

U čast SP u fudbalu: Zgrada u Kataru u obliku broja 2022

Snižene cene PCR testiranja na novi korona virus

Saudijska Arabija gradi najveći vodeni tematski park

;