BIRO PRIČE

Hit u Emiratima: Sunce spušta cene turističkih aranžmana

Energija iz obnovljivih izvora – novi koncept na koji se oslanja jedan od hotela u Abu Dabiju

Hotel “Radisson Blu” na ostrvu Yas u Abu Dabiju prvi je hotel u GCC regionu koji koristi sunčevu energiju za zagrevanje vode u hotelskom kompleksu. Zahvaljujući posebnim solarnim panelima koji su u aprilu instalirani na krovu hotela, na dnevnom nivou hotel dobija 45.000 litara tople vode, a troškovi za zagrevanje smanjeni su za čak 85 odsto.

U proseku, hotel sa tri zvezdice zahteva na dnevnom nivou oko 40 litara vrele vode po gostu, u hotelu sa četiri zvezdice obezbeđeno je od 50 do 60 litara, dok je u hotelu sa pet zvezdica standard obezbeđivanje od 80 do 100 litara vrele vode po gostu dnevno.

  

  

Paneli za grejanje vode u hotelu na ostrvu Yas zauizmaju svega 31 kvadratni metar, a obloženi su zaštitnim slojem koji se uglavnom koristi na brodovima. Prema procenama, oprema i troškovi instaliranja biće isplaćeni za samo dve godine, kada bi, zbog smanjenih troškova zagrevanja vode moglo da dođe i do pojeftinjenja cena hotelskih usluga.

Tehnologija koja je korišćena u hotelu “Radisson Blu” od novembra će biti implementirana na još dva objekta u Abu Dabiju.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ovo smo dugo čekali: Nova pravila o vizama i poslovima u UAE

DUBAI EXPO 2020: Čudo koje niče iz peska (Time-laps video)

Top SEDAM najlepših muzeja u Abu Dabiju (FOTO+VIDEO)


;