BIRO PRIČE

Građani Srbije uskoro BEZ VIZE u Emirate!

Najava najviših državnih zvaničnika – lepa vest za sve koji žele da dođu u pustinju

Na bilateralnom sastanku prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom dogovoren je nastavak rada na pripremi za potpisivanje više međudržavnih sporazuma.

Ono što će građane Srbije najviše obradovati je najava da bi u skorije vreme mogle da budu ukinute vize za dolazak u Emirate. To je potvrdio i ministar inostranih poslova UEA, koji je zadovoljan činjenicom da su odlukom Vlade Republike Srbije ukinute vize za državljane njegove zemlje i podvukao da će u kratkom roku ovo pitanje biti rešeno i sa njihove strane.

Ministri inostranih poslova Srbije i UAE razgovarali su na Sir Bani Jas Forumu održanom u Abu Dabiju.

Na kraju sastanka potpisan je Memorandum o razumevanju o osnivanju Mešovitog komiteta za konzularna pitanja.

Ministar Dačić uputio je poziv šeiku Abdulahu bin Zajedu da poseti Srbiju iduće godine, što je ministar UAE prihvatio s velikim zadovoljstvom.

Da podsetimo, nedavno je još jedna ex-Yu država obezbedila povoljniji vizni režim za svoje građane koji žele da dođu u UAE – opširnije pročitajte OVDE

Od letos, državljani Srbije koji žive i rade u Emiratima ne moraju iznova da polažu vozački ispit. Zahvaljujući Memorandumu o razumevanju o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola koji je stupio na snagu 24. jula ove godine, državljani Srbije mogu da zamene važeće srpske vozačke dozvole – kako izgleda procedura pogledajte OVDE

BIRO

Foto: Ministarstvo inostranih poslova Republike Srbije


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Top 10 zanimljivosti o muzeju Luvr Abu Dabi

Praznici u Emiratima: Zimski mini-odmor

FlyDubai: Nova linija Dubai – Sarajevo - Podgorica


;