BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: PRVIH 10 GODINA LIDERSTVA ŠEIKA MUHAMEDA

Prosperitet, vizija i ulaganje u ljude – tako bi u najkraćem mogla da bude opisana prva decenija koju je vladar najpoznatijeg emirata proveo na tronu.

Njegovo Visočanstvo šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum ujedno je i premijer UAE. Ono po čemu je, međutim, poznat u celom svetu jeste liderska pozicija u Dubaiju, emiratu koji je za kratko vreme pod njegovim vođstvom postao planetarni epicentar turizma, trgovine i biznisa.

Predsednik UAE šeik Kalif bin Zajed Al Najan čestitao je šeiku Muhamedu jubilej:

- Za ovih 10 godina, moj brat šeik Muhamed osnovao je transparentan sistem državne uprave i uspostavio program za pripremu budućih generacija. Uspeo je da podigne standard konkurentnosti Vlade u međunarodnim okvirima osnivanjem institucija i radnih timova čiji je rad fokusiran na to da građani budu zadovoljni i srećni.

Prošle godine, vladar Dubaija pokrenuo je globalnu inicijativu za borbu protiv siromaštva i bolesti, širenje znanja, osnaživanje zajednica i inovacije.

- Podržaćemo mlade preduzetnike da stvore više od 500.000 radnih mesta, a 5.000 inovatora imaće na raspolaganju 5,5 milijardi dirhama. Treniraćemo na hiljade mladih arapskih lidera i investirati 500 miliona dirhama za promociju tolerancije u regionu. Svet se bori proti terorizma, rata i migracija. Rešenje leži u ljudskom razvoju, važno je omogućiti ljudima da izgrade budućnost - poručio je vladar Dubaija.

Opširnije o ovom gigantskom projektu koji će trajati do 2025. godine možete da pročitate OVDE

  

Šeik Muhamed često se može videti na ulicama Dubaija. Dostupan je i otvoren, čime se može pohvaliti retko koji lider današnjice. Zbog čega je toliko omiljen među “običnim” svetom, pročitajte OVDE

Opušten je i kada napusti granice UAE, o čemu svedoče fotografije koje su nastale prošle godine – jedna na Kalemegdanu, druga (najverovatnije) opet negde na Balkanu:

  

Na društvenoj mreži Fejsbuk ima više od tri miliona pratilaca koji svim srcem podržavaju njegov rad; ako ga još niste zapratili, kliknite OVDE

BIRO

Foto: Fejsbuk stranica šeika Muhameda


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Produžite vizu bez odlaska iz Emirata

Foto dana: Mesi u društvu šeika Muhameda

Novi rekord: Zastava UAE dugačka PET KILOMETARA! (Video)


;