BIRO PRIČE

Emirati biraju predstavnicu za Mis univerzuma

Takmičenje za predstavnicu UAE će biti održano u teatru La Perle u Dubaiju, 7. novembra

Po prvi put lepotica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata predstavljaće naciju na globalnom izboru za Mis, takmičenju koje će u decembru biti održano u Izraelu. 

- Svaka žena, stanovnica UAE, nevezano za nacionalnost, koja ima između 18 i 28 godina moći će da učestvuje. Tražimo različitost i želimo da naša predstavnica pokaže duh nacije - rekao je Džoš Jugen, predsednik i direktor Mis univezuma UAE. 

Takmičenje za predstavnicu UAE će biti održano u teatru La Perle u Dubaiju, 7. novembra, a kada je reč o delu gde devojke šetaju u kupaćim kostimima, on će izostati. Umesto toga, devojke će prošetati u kreacijama visoke mode, a ovaj segment vodiće proslavljeni dizajner Furne One. 

- Ne želim da ovaj izbor posmatram ograničeno. Ovde se ne radi samo o lepoti ili inteligenciji, ovde je reč o njihovim srcima...Takmičenje je otvoreno za žene svih nacionalnosti - rekao je Jugen. 

Kako je naglasio, ovde nije reč o klasičnom takmičenju u lepoti, jer takva takmičenja su u neku ruku ograničena. 

- Dubai i Abu Dabi su poznati po tome da stvari rade drugačije, da pomeraju granice i nemoguće čine mogućim. Segment šetnje u kupaćim kostimima je eliminisan jer je identitet žene mnogo više od njenog spoljašnjeg izgleda. To smo promenili i tim korakom smo učinili nešto što nije niko za 70 godina izbora za Mis unoverzuma - rekao je Šarihan Al Mašari, predstavnik za odnose sa javnošću ovog takmičenja. 

Zbog velikog interesovanja, sajt za prijavu pao

Zbog velikog interesovanja, zvanični web sajt za prijavu u jednom trenuku je pao. Najmanje 11.000 učesnica registrovalo se za manje od 24 časa, preneli su orgaizatori. 

- Samo sat vremena od početka prijavljivanja, registrovalo se hiljadu kandidatkinja, a broj i dalje rase - rekao je Jugen, direktor takmičenja. 

Inače, devojke koje žele da budu predstavnice UAE u Izraelu, prvo treba da se registruju online, a odabrane kandidatkinje biče pozvane i na kasting, koji će biti održan 15. okrobra u Al Habtoor hotelu. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

U ritmu himne EXPO Dubai 2020: Flash mob na aerodromu

Abu Dabi ima rešenje za parkiranje u stambenim područjima

Gradi se odmaralište koje "nestaje" u pustinjskim stenama

;