BIRO PRIČE

Dubai: Potpisan memorandum za razvoj veštačke inteligencije

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije potpisali su na Svetskoj izložbi "EXPO 2020" u Dubaiju Memorandum o razumevanju sa kompanijom Grupa 42 (G42)

U cilju što bržeg razvoja veštačke inteligencije Srbija će ubuduće sarađivati sa kompanijom "Grupa 42" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, predviđeno je Memorandumom koji je potpisan u Dubaiju. Potpisnice su iskazale interesovanje za rad na zajedničkom razvoju veštačke inteligencije u sferi zdravstva, privrede i finansija.

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije potpisali su na Svetskoj izložbi "EXPO 2020" u Dubaiju Memorandum o razumevanju sa kompanijom Grupa 42 (G42), koji predviđa saradnju u oblasti veštačke inteligencije i njen brži razvoj u Srbiji.

- Napravili smo prvi korak i sada ćemo formirati timove i očekujemo u narednih nekoliko meseci konkretan komercijalni ugovor sa G42 - rekao je Jovanović.

Dokument su potpisali direktor G42 "Klaud tehnolodži" Talal el Kaisi i direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović, u okviru investicione konferencije koja je održana u okviru proslave Dan državnosti Srbije u Dubaiju.

Jovanović je rekao da je to vodeća kompanija iz UAE koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva.

- Mi ćemo u narednom periodu zajednički raditi na razvoju veštačke inteligencije, a pogotovo u sektorima zdravstva, privrede i finansija. Ovaj memorandum o razumevanju je dobra osnova za potencijalnu investiciju u hibridnu klaud infrastrukturu, koja bi se nalazila u državnom Data centru u Kragujevcu - istakao je Jovanović.

- Očekujemo šansu da ispunimo ono što smo potpisali, da dela govore, a ne reči. Mi želimo da naglo otpočnemo otključavanje moći digitalne transformacije i digitalizacije i da omogućimo ljudima u Srbiji da iskoriste digitalnu infrastrukturu - rekao je Talal el Kaisi.

G42 je jedna od vodećih svetskih kompanija koja se bavi razvojem veštačke inteligencije i klaud računarstva sa sedištem u Abu Dabiju.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Proslava Dana državnosti Srbije u Dubaiju (FOTO)

Ustav, sloboda, demokratija: Srbijo, srećan ti rođendan!

Dan državnosti Srbije se proslavlja i u Dubaiju

;