BIRO PRIČE

Dubai policija: Znaćemo šta radite dok ste u automobilu

Nova mera zarad povećanja bezbednosti u saobraćaju

Apeli policije Dubaija da tokom vožnje ne telefoniramo i ne šaljemo poruke postali su zakonski kažnjivi. Uprkos tome što su “crne tačkice” i “udar po džepu” naveli vozače da više vode računa o svojoj bezbednosti i ujedno i o bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, ipak ima još onih koji vole da ćaskaju dok voze i da šalju poruke dok su za volanom.

Da bi dodatno povećala bezbednost na putevima, policija Dubaija uskoro će početi da koristi mašinu za veštačku inteligenciju kojoj neće moći da promakne nijedan prekršaj. Na policijskim vozilima nalaziće se “svevideće oko” koje će po automatizmu obaveštavati policajce da li vozač telefonira tokom vožnje, šalje poruke, surfuje internetom, jede, pije ili krši pravila koja se odnose na brzinu i poštovanje drugih saobraćajnih propisa.

Iz policije Dubaija nisu naveli tačan datum kada će mašinu za veštačku inteligenciju početi da koriste, ali kako u ovom delu sveta sve što bude najavljeno bude i brzo implementirano, verujemo da će već tokom iduće godine policajci u svakom trenutku moći da nas prate dok smo “na četiri točka”.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Hedonizam među oblacima: Let koji vredi svaki cent (VIDEO)

Priče iz pustinje: Dubai – adresa za novi početak (VIDEO)

Promenada u Šardži: Nova luksuzna destinacija za turiste


;