BIRO PRIČE

Dubai Miracle Garden: Kraj 10. sezone najveće cvetne bašte

Skulpture od cveća i biljaka biće dostupne posetiocima do poslednjeg dana maja

Dubai Miracle Garden zatvara sezonu 31. maja, pa svi oni koji žele da posete najveću cvetnu baštu na svetu mogu da iskoriste predstojeće dane da obiđu lokaciju na kojoj raste više od 150 miliona prirodnog cveća i biljaka, od kojih se neke ne gaje nigde drugde u regionu.

U 10. sezoni Dubai Miracle Gardena najveća atrakcija je selo Štrumpfova kroz neobične pejzažne aranžmane, inspirisana omiljenim plavim stvorenjima iz belgijskih stripova i kasnije popularizovana kroz hit filmove.

Do 31. maja 2022. posetioci najveće cvetne bašte na svetu mogu da šetaju po kućama od pečuraka u prirodnoj veličini, koje noću oživljavaju uz posebne svetlosne efekte. U istom odeljku se nalaze Štrumpf topijari sa džinovskim zelenim strukturama ukrašenih živim cvećem.

Dubai Miracle Garden takođe sadrži niz drugih cvetnih instalacija - trodimenzionalni sat, „lebdeću stenu“ sa fontanom i paunove od cveća, a tu su i dve nove izložbe inspirisane popularnim dečjim likovima — duhom koji je visok 15 metara i magičnim letećim tepihom.

Ove nove atrakcije pridružuju se postojećim "zvezdama" kao što su Emirates A380, najviša topijarna struktura na svetu koja formira oblik Mikija Mausa, džinovski cvetni plišani medved...

Dubai Miracle Garden otvoren je od nedelje do četvrtka, od devet do 21 sat, a petkom i subotom od devet do 23 sata.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Aleksandra Branković: Taraba je naša druga kuća u UAE

FOTO-PRIČA: Ovako bi izgledao Dubai prekriven zelenilom

Ko može da aplicira za državljanstvo i pasoš UAE


;