BIRO PRIČE

​Dubai: Izložba slika naše umetnice u organizaciji KC Taraba

Srpski kulturni centar Taraba u UAE organizuje 16. aprila izložbu slika Sanje Janković u galeriji Vibes u Mall of Emirates

Retrospektivna izložba srpske slikarke Sanje Janković biće održana 16. i 17. aprila u galeriji „Vibes“ u „Mall of Emirates“ u Dubaiju.

Svečano otvaranje najavljeno je za subotu, 16. april 2022. od 19 do 22 sata, a svi posetioci imaće prilike da uživaju u umetničkim slikama nastalim u vinorel tehnici, po kojoj je Jankovićeva poznata i van granica Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pored vinorela, Jankovićeva će izložiti slike koje je radila i u drugim tehnikama.

Galerija „Vibes“ nalazi se na drugom spratu tržnog centra „Mall of Emirates“.

Piće dobrodošlice će biti sok od zove, simbolično kao povezivanje modernog događaja sa tradicionalnim srpskim pićem koje nas podseća na posete baki i deki, ali i na igranje u dvorištu i razgovore preko tarabe.

Promocija soka od zove koji je jedan od zaštitnih znakova trpeze u Srbiji biće upriličena na specifičan način, povezivanjem proizvoda i QR koda koji otkriva kratku priču i recept za piće prepoznatljivog ukusa.

Organizator događaja je Srpski kulturni centar Taraba.

- Taraba je ograda, simbol doma i porodice, sigurnosti, mesto na kom se okupljaju komšije da se druže i ćaskaju – kaže Aleksandra Branković, osnivač KC Taraba.

- U 21. veku taraba je hešteg, znak koji povezuje zajedničke doživljaje i priče. Mi smo hteli da povežemo tradicionalno i moderno. Tako bi naša Taraba trebalo da neguje tradiciju i stare vrednosti, ali i da bude otvorena za nova iskustva koja će nas još jače povezati.

Izložba slika Sanje Janković u galeriji „Vibes“ biće prvi događaj u organizaciji Srpskog kulturnog centra Taraba i pod vođstvom Monje Uzunović, suosnivača KC Taraba.

Redakcija Našeg BIROA poziva sve članove ex-yu zajednice u Ujedinjenim Arapskim Emiratima da svojim prisustvom uveličaju otvaranje izložbe i detaljnije se upoznaju sa budućim aktivnostima SKC Taraba.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Zastava Srbije proglašena najlepšom na svetu

DEWA kalkulator: Kako da smanjite račune za struju i vodu

Manastir Sretenje - duhovna riznica Srpske Svete gore (FOTO)


;