BIRO PRIČE

Dubai ima prvu potpuno digitalizovanu vladu na svetu

Strategija, koja je sprovedena u pet faza, omogućila je da svih 45 državnih organa bude digitalizovano, pružajući tako više od 1.800 digitalnih usluga i preko 10.500 ključnih transakcija

Vlada Dubaija je postala prva u svetu koja je sve digitalizovala. Strategija Dubaija "bez papira", pokrenuta je 2018. godine, a imala je za cilj da u potpunosti iz upotrebu izbaci papir, tako što će sve biti digitalizovano. 

Plan je ostvaren u predviđenom roku i Vlada Dubaija je 12. decembra 2021. postala prva na svetu koja više uopšte ne koristi papir za rad. 

Strategija, koja je sprovedena u pet faza, omogućila je da svih 45 državnih organa bude digitalizovano, pružajući tako više od 1.800 digitalnih usluga i preko 10.500 ključnih transakcija. 

- Ovo dostignuće Dubaija stavlja na poziciju pionira i uzora u razvoju integrisanih digitalnih usluga koje poboljšavaju iskustvo korisnika - rekao je šeik Hamdan bin Mohamed, prestolonaslednik Dubaija.

- Ovo označava početak nove faze na putu Dubaija ka digitalizaciji u svim njegovim aspektima, a to je  put ukorenjen u inovacijama, kreativnosti i fokusu na budućnost - istakao je on.

Šeik Hamdan je rekao da strategija ispunjava viziju da se postigne ispunjenje zahteva bez papirologije za svakog klijenta vlade Dubaija. 

- Pre četiri godine, šeik Mohamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik i premijer UAE i vladar Dubaija, imao je viziju da nijedan službenik ili klijent vlade Dubaija neće morati da štampa bilo koji papirni dokument nakon 2021. Danas, to obećanje je ispunjeno - rekao je on.

Digitalizacija, kako se procenjuje, smanjuje potrošnju papira za više od 336 miliona listova godišnje. Takođe omogućava uštedu više od 1,3 milijarde dirhama (354 miliona dolara) i 14 miliona radnih sati. 

Šeik Hamdan je rekao da će u sledećoj fazi biti predstavljene dalje strategije za unapređenje digitalizacije u Dubaiju u narednih pet decenija.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

5 mesta za porodično uživanje za praznike u Dubaiju

Dubai drugi na globalnoj listi najpoželjnijih destinacija

Od 2022. godine u Šardži vikend će trajati tri dana

;