BIRO PRIČE

​5 mesta za porodično uživanje za praznike u Dubaiju

Nakon otkazivanja prethodne godine zbog pandemije, zimski festivali se vraćaju u 2021, pružajući šansu svima da se ponovo opuste i uživaju

Ako boravite u UAE tokom decembra i januara kako biste uživali u zimskom suncu, imaćete priliku da uživate i u bogatoj ponudi praznične zabave za celu porodicu - posebno za najmlađe članove.

Nakon otkazivanja prethodne godine zbog pandemije, zimski festivali se vraćaju u 2021, pružajući šansu svima da se ponovo opuste i uživaju u predstavama, uličnim paradama, umetničkim instalacijama i zimskim baštama.

Ove godine ima dosta ponuda za dečiju zabavu kao što su ukrašavanje kućica od medenjaka, impresivna umetnička predstava koja ih vodi na Severni pol, kao i mnogo prilika da upoznaju Deda Mraza širom Emirata. 

Evo pet mesta na kojima možete divno da se provedete sa decom za vreme božićnih i novogodišnjih praznika:

1. Zimska bašta, Al Habtoor Palace Dubai 

Zimska bašta u gradu Al Habtooru je prepuna zabave za decu za vreme ove praznične sezone.

Biće otvorena do 31. marta 2022, a porodice mogu da se dive prelepom ukrasima. I deca i odrasli će podjednako uživati u uličnoj zabavi, uključujući umetnike, horove i akrobate.

Tezge sa hranom i pićem nude niz užitaka kao što su medenjaci i topla čokolada, dok deca mogu da uživaju i u druženju i fotografisanju sa Deda Mrazom.

Radno vreme svaki dan od 17 sati do ponoći

2. Zimska zemlja čuda, Ski Dubai 

Ako ne idete na zimovanje na planinu, Ski Dubai je sledeća najbolja stvar. Kada nisu zauzeta grudvanjem, deca će se zabavljati u snežnom parku, gledati filmove koji se prikazuju u snežnom bioskopu, praviti Sneška Belića i voziti se žičarom. Da ne napominjemo to da će deca imati priliku da uživaju u toplom napitku u alpskom selu Deda Mraza.

Mall of the Emirates; od 1. do 25 decembra, nedelja-četvrtak od 10 h do ponoćí, petak i subota 9h do ponoći, cena ulaznice je 125 dirhama. 

3. Božićna magija, EXPO 2020 Dubai

EXPO 2020 takođe organizuje niz svečanih događaja za porodice sa decom za vreme božićnih praznika. U subotu se uputite u libanski paviljon da doživite magični događaj namenjen deci čiji je domaćin Mišel Kairalah. Biće to upoznavanje da umetnošću i zanatima, slikanjem i pravljenjm životinja od balona, kao i zabava uživo i mađioničarski trikova. 

11. decembar; 16:00-22:00; događaj uključen u cenu ulaznice za EXPO 2020

4. Pozorište digitalne umetnosti

Već nezaobilazna poseta za ljubitelje umetnosti svih uzrasta, ove praznične sezone, ToDA oživljava Božić deci. Priznati digitalni tim je ove zime sastavio impresivnu 15-minutnu digitalnu multimedijalnu emisiju sa božićnom tematikom za sve koji će dočekati Božić bez snega. Deca će se naći u realističnom zimskom prizoru sa snegom prekrivenim šumama, ledenim palatama i drvećem napravljenim od lizalica, dok će glumci pri ruci da stvore idealnu atmosferu Severnog pola.

Radionice će se održavati vikendom. 

Souk Madinat Jumeirah; svakog dana do 20. januara 2022. godine;  od 11-13.30 časova; Cena karte je 60 dirhama za odrasle, odnosno 50 dirhama po detetu ili 100 za kombinovanu kartu za jednu odraslu osobu i jedno dete.

5. Klizalište Dubai, tržni centar Dubai

Ako vam nedostaje prava zima, iskoritite priliku i opustite se porodično na klizalištu u Dubaiju. Posetite u tržni centar sa decom i pustite ih da uživaju na ledu i snega koji prave mašine za sneg koje redovno izbacuju pahuljice.

I ne brinite ako je vaše dete novo u klizanju, jer postoji niz pomagala koje možete izabrati, uključujući foke, sneške i pingvine, za koje može da se drži dok se oslobodi i napravi prve klizačke korake.

Otvoren svaki dan; nedelja-sreda 10h-22h, četvrtak-petak 10h do ponoći; cena karte od 85 dirhama.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai drugi na globalnoj listi najpoželjnijih destinacija

Od 2022. godine u Šardži vikend će trajati tri dana

Državni praznici u 2022: Zaposlene čeka 16 slobodnih dana

;