BIRO PRIČE

Dubai i Šardža: Pravila koja će važiti u školama od 2022.

Nova radna sedmica koja će trajati od ponedeljka do petka u podne stupa na snagu u januaru

Mnogo toga novog čeka nas u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od januara iduće godine. Pored novih zakona koji stupaju na snagu i koji će biti daleko drugačiji od postojećih, najveća novina je radna sedmica koja će trajati od ponedeljka do petka u podne.

Ali, to podrazumeva i drugačiji raspored nastave u školama, kako bi roditelji i deca mogli da usklade vreme koje će provoditi zajedno.

Regulatorno telo za obrazovanje Dubaija pojasnilo je kako će funkcionisati nova radna sedmicu za privatne škole od 3. januara 2022. godine

Uprava za znanje i ljudski razvoj precizirala je da će se novi vikend subotom i nedeljom odnositi i na nastavnike i sve druge zaposlene u privatnim školama.

Takođe je potvrđeno da se podnevni završetak nastave petkom odnosi na učenike i zaposlene u privatnim školama u Dubaiju u skladu sa prelaskom na četvoroipodnevnu sedmicu od 3. januara. Školama u Dubaiju dozvoljeno je da menjaju časove tokom nedelje kako bi nastavnici mogli da završe nastavni plan i program.

I u privatnim školama u Šardži takođe će biti dozvoljeno produženje školske godine za nedelju dana ili promena dnevnog rasporeda kako bi se prešlo na novu radnu nedelju i vikend koji važi u Evropi.

Nastavni dan ne može da se završi kasnije od podneva. Škole mogu da počnu i završe nastavu ranije ili kasnije, ali posle konsultacija sa roditeljima. Privatnim školama je dozvoljeno da menjaju dnevno radno vreme kako bi ispunili svoj nastavni plan i program, ali moraju da obaveste nadležne o svakoj promeni koju žele da implementiraju.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Šardža: Počinje zimska rasprodaja, popusti do 80 odsto

Abu Dabi obara 3 rekorda: Novogodišnji vatromet za pamćenje

5 mesta za porodično uživanje za praznike u Dubaiju


;