BIRO PRIČE

Dubai EXPO 2020: Više od 200 srpskih privrednika zablistalo

Privrednici očekuju da će sastanci vrlo brzo biti pretočeni u konkretne poslove

Stotine poslovnih B2B sastanaka, desetine prezentacija, dogovorene saradnje na zajedničkim projektima, otvorena predstavništva domaćih firmi u Dubaiju i fantastičan uspeh srpske startap scene – ukratko je slika nastupa domaćih kompanija, organizacija i instituta, na svetskoj izložbi "Dubai EXPO 2020“ tokom oktobra. 

Naši privrednici i naučnici u Srbiju donose iz Dubaija konkretne poslove i planiraju saradnju sa partnerima iz više od 190 zemalja koliko učestvuje na ovoj najznačajnijoj manifestaciji na planeti koja traje do kraja marta 2022. godine. 

Od upoznavanja do prvog posla Biznis hab i Paviljon Srbije centar su okupljanja naših privrednika i poslovnih susreta sa potencijalnim partnerima, od Amerike do Australije. 

- Nekoliko naših firmi već je otpočelo poslovanje koristeći Biznis hab, a još tri kompanije su u procesu pokretanja inicijative za osnivanje firme u UAE - kaže Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor "Dubai EXPO 202", prenose Novosti.

Hab je i mesto dobrih vesti za srpsku privredu odakle je u Srbiju stigla prva vest da kompanije "Škoda" stiže u industrijski park u Kragujevcu. Na Paviljonu i u Biznis habu tokom oktobra kompanije su održavale sastanke tokom prve nedelje "Klima i biodiverzitet", druge "Svemir", i pratećih sajmova Gitex i Gitex Future Stars. Tako će biti i u narednim mesecima. 

Privrednici očekuju da će sastanci vrlo brzo biti pretočeni u konkretne poslove.

- Na Ekspo 2020. Dubai upoznali smo nekoliko novih potencijalnih partnera kojima smo ponudili naše proizvode. Nakon Dubaija očekujemo početak pregovora za konkretne poslove - ističe Jelena Ekmedžić iz kompanije "Konelek".

Siniša LJubojević iz kompanije "Saga“ nosi odlična iskustva iz Dubaija.

- Dubai nam je odlična prilika da na jednom mestu velikom broju potencijalnih korisnika ponudimo naše proizvode i usluge.

DRON NAPRAVLJEN U SRBIJI

Jedna od naših atrakcija "svemirske nedelje" na Ekspou bila je višenamenski simulator za astronaute kompanije "Vrmeko".

- Srbija na ovaj način, kao što je nastup u Dubaiju, može dostojno da se predstavi u bilo kom delu sveta - kaže Zoran Stajić, direktor “Vrmeka”. 

Predstavljen je i prvi srpski dron IKA -20 porodične kompanije PR-DC iz Beograda. Dve generacije mašinskih inženjera, koji su i predavači na Mašinskom fakultetu u Beogradu, bave se izradom bespilotnih letelica.

PKS poziva sva preduzeća iz zemlje da se prijave  za sve naredne tematske nedelje na Svetskoj izložbi,  predstave poslovanje, inovacije,  kreativnost i ostvare međunarodni uspeh. 

JOBERTY TECHNOLOGIES STARTAP IZ SRBIJE

Joberty Technologies pobedio je na takmičenju “Supernova izazov” u kategoriji marketinških tehnologija u konkurenciji od preko 750 startap iz celog sveta.


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

EXPO Dubai 2020 do sada posetilo skoro 1,5 miliona ljudi

Umrežavanje preduzetnica iz Srbije i Emirata

Srpski startap najbolji na GITEX Future Stars u Dubaiju

;