BIRO PRIČE

"Dubai EXPO 2020" ovog vikenda proslavlja Svetski dan deteta

Svetski dan deteta ustanovljen je 1954. godine i obeležava se 20. novembra svake godine

"Expo 2020 Dubai" u subotu će biti mesto na kome će domaćini biti deca, koja će voditi inspirativne razgovore i imati razne maštovite radionice i koncerte u cilju proslave Svetskog dana deteta. 

Deca će u okviru kreativnih  radionica imati priliku da iznesu svoje stavove o pitanjima koja su bitna za čitavu planetu, ali i društvo kao što su klimatske promene, mentalno zdravlje, obrazovanje, tehnički napredak  i liderstvo mladih.

Događaj organizuje svetski sajam u sradnji sa Ministarstvom za razvoj zajednice UAE i Dečjim fondom UN.

Tokom celog dana svi posetioci Expo-a moći će da prisustvuju razgovorima i događajima vezanim za Svetski dan deteta. Biće priređen i prigodan program i zabava za najmlađe, a to uključuje nastup poznate libanske pevačice Jare, meksičkog trija "Vasquez Sounds" i Omladinskog simfonijskog orkestra Emirata.

Omladinski krug, koji je domaćin događaja,  u saradnji sa Federalnom upravom za mlade UAE, pokrenuće interaktivni dijalog između predstavnika mladih Emirata i sveta kako bi se razgovaralo o budućnosti dece - uključujući ključna pitanja obrazovanja, mentalnog zdravlja i tehnologije.

U periodu od  14:30 do 16:30 časova,  u Al Vasl Plazi, posetioci će moći da poslušaju izlaganja govornika koji će se obratiti ispred Unicefa, da čuju mišljenja glavnih stručnjaka koji se bave pravima i zaštitom dece, uključujući Teda Čajbana, regionalnog direktora Unicefa za Bliski istok i Severnu Afriku. Govoreći o ovom događaju, Hessa Bint Essa Buhumaid, ministar za razvoj zajednice UAE, rekao je da obeležavanje Svetskog dana deteta podstiče ljude da razmišljaju, planiraju i naporno rade kako bi svet učinili lepšim i boljim mestom za život dece.

Svetski dan deteta ustanovljen je 1954. godine i obeležava se 20. novembra svake godine. Ovaj dan, koji se proslavlja već skoro punih sedam decenija, a za cilj ima buđenje svesti o pravima i položaju dece, promovisanje zajedništva među decom širom sveta i poboljšanje uslova za njihov život i odrastanje.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Saudijska Arabija gradi najveći plutajući industrijski grad

Od zlatnog sokola do šoljice posebne kafe: 9 simbola UAE

Na "Dubai EXPO 2020" izložene tkane jastučnice iz Kladova

;