BIRO PRIČE

"Dubai EXPO 2020" do sada posetilo skoro 5 miliona ljudi

Najposećenije su bile muzičke i sportske manifestacije

Dubai EXPO 2020 zabeležio je skoro 4,8 miliona poseta od kako su njegove kapije otvorene za javnost 1. oktobra.

Zvaničnici su rekli da je broj poseta dostigao 4.766.419 u periodu do 28. novembra. Najposećenije su bile muzičke i sportske manifestacije. Virtuelne posete Ekspo 2020 sada su dostigle 23,5 miliona.

Prošle nedelje, Jubilarna bina je ugostila kuvajtskog pevača Abdulaha Al Ruvaišeda, egipatskog pevača Mohameda Hamakija i irski Riverdance koji je osvojio Gremi, koji je svoj ciklus od 24 koncerta završio velikim finalnim nastupom u subotu uveče.

EXPO je u subotu lansirao decembarsku prazničnu propusnicu za 95 dirhama koja uključuje pristup koncertu američke kantorke Ališe Kiz.

Koncert će biti održan u Al Vasl Plazi 10. decembra, a američka pevačica će predstaviti i pesme sa svog novog albuma "Keys".

EXPO je takođe trenutno domaćin svetskog prvenstva u šahu, za koje organizatori kažu da vlada veliko interesovanje, kako igrača, tako i navijača. Na ovom šampionatu svetski šampion Magnus Karlsen iz Norveške braniće titulu protiv pobednika turnira Rusa Iana Nepomnjačija. Turnir traje do 16. decembra. 

Događaji organizovani na EXPO 2020 nastavljaju da privlače pažnju porodičnih ljudi, uz obilje zabave za najmlađe posetioce.

EXPO je u subotu pokrenuo novu ponudu porodičnih obroka, koja daje jedan besplatan dečji obrok uz svaki obrok za odrasle u određenim restoranima od nedelje do srede.

Najvažniji događaji za ostatak meseca uključuju, između ostalog, i proslavu zlatnog jubileja UAE.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Državni praznici u 2022: Zaposlene čeka 16 slobodnih dana

Promena radne sedmice u UAE: Vikend će trajati 2,5 dana

Kadilak u floti Dubai policije: I bezbednost i luksuz

;