BIRO PRIČE

Dobra vest: Jeftiniji stanovi u Abu Dabiju

Krov nad glavom za sve!

Vlasti u Abu Dabiju pokrenule su inicijativu da u ovom gradu-emiratu postoje stanovi čija će cena iznajmljivanja biti prilagođena platežnim mogućnostima radnika koji nemaju stalne prihode ili onih čije su plate niže od uobičajenog proseka.

Pored toga što će obezbediti svim radnicima “krov nad glavom” po pristupačnim cenama, lokalne vlasti ovu inicijativu usmerile su i ka investitorima koji će imati priliku da grade nove zgrade za ovu namenu. Takođe, vlasnici nekretnina koje nisu legalizovane jer ne ispunjavaju propisane standarde moći će da ih legalizuju ukoliko ili renoviraju i prilagode lokalnim standardima, a za to će dobiti značajan finansijski podsticaj od države.

Stanovi po pristupačnim cenama namenjeni su dvema kategorijama stanovništva. U prvoj su oni koji mesečno zarađuju od 4.000 do 6.000 AED – njihova renta kretaće se od 1.400 do 2.100 AED na mesečnom nivou. Dakle, pojedincima koji godišnje zarađuju od 48.000 do 71.000 AED biće ponuđena godišnja zakupnina stana u rasponu od 16.800 do 25.000 AED.

U drugoj kategoriji kojoj su namenjeni stanovi po povoljnijim cenama su oni koji nemaju fiksne mesečne prihode. Radnici koji “od prvog do prvog” zarađuju između 2.000 i 4.000 AED moći će da pronađu stanove čiji mesečni zakup iznosi od 700 do 1.400 AED. Na godišnjem nivou za stanove će izdvajati od 8.400 do 16.800 AED ako tokom 12 meseci prihoduju između 24.000 i 48.000 AED.

Vredost zakupa stana biće obračunata po stopi koja ne prelazi 35 odsto ukupnih prihoda pojedinca.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Priča stjuardese iz Bosne: Zlatni poziv mijenja život (FOTO)

Zamena vozačke dozvole u Dubaiju: Pet lepih iznenađenja

Na kafi sa Draganom Nikolić: Emirati traže frizere iz Evrope (VIDEO)

;