BIRO PRIČE

APEL ZA POMOĆ: Spasimo ŽIVOT maloj Teodori

Teodora Vranješević iz Kragujevca ima samo devet godina i boluje od akutne mijeloidne leukemije.

Do aprila 2016. godine mala Teodora Vranješević živela je životom svakog drugog deteta. Pohađala je školu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

No, polako je počela da je obuzima sve veća malaksalost koja je uticala na bitno smanjenje njenih aktivnosti. Svakog drugog-trećeg dana imala je povišenu temperaturu, osećala je bolove u nogama, mučninu, počela je da bledi…

Odlazak kod lekara i urađene analize, nažalost, otkrili su ono čega su se Teodorini roditelji bojali i da pomisle, a morali su da čuju: Teodora je obolela od teškog oblika malignog oboljenja – akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom. Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju kostne srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova - Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu.

Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život trebalo bi platiti 350.000 evra.

- Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života - kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević. - Dakle, toliki novac, jednostavno, nemamo, ni blizu. Ali, nemamo ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore, jer se i ona proteklih godinu dana bori kao najveći ratnik. Ljubav prema našem detetu, koju bezgranično imamo kao i svi ostali roditelji prema svojoj deci, daje nam snagu da guramo, da se nadamo i verujemo da ćemo uz pomoć dobrih ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra.

Za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena. Do kraja maja Teodorini roditelji moraju da prikupe  još  200.000 evra.

Redakcija Našeg Biroa poziva sve ljude dobre volje u dijaspori da doniraju novac i da zajedničkim snagama spasimo Teodorin život.

Western union za uplate iz inostranstva

Bogdan Vranješević

ul. Lepenički bulevar 27

34000 Kragujevac, Srbija

Telefon: +381 641949936

Devizni račun za uplate iz inostranstva:

CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:

(NAVESTI OZNAKU VALUTE)

SWIFT CODE: GIBAATWG

ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA

ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:

SWIFT CODE: GIBARS22

ERSTE BANK A.D. NOVI SAD

BENEFICIARY:

IBAN RS35340000003200387278

NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN

ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA

International Payments Department

Donacije možete da uplatite putem sajta – kliknite OVDE

Ukoliko živite u Srbiji, pošaljite SMS 292 na broj 3030.

Veliko HVALA svima koji se odazovu akciji!

BIRO/Teodora.rs


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Srpska dijaspora - važan partner države

Top SEDAM najlepših muzeja u Abu Dabiju (FOTO+VIDEO)

Stiže mesec Ramazana (FOTO)


;