BIRO PRIČE

AEMC – budite lepi, zdravi i nasmejani!

Popust na usluge u novom medicinskom centru u Emiratima.

Ako ste do sada koristili godišnji odmor da biste otišli u domovinu kod vašeg stomatologa, to više nećete morati! Emirati su dobili Advance Europe Medical Centre (AEMC), medicinsku ustanovu po najvišim profesionalnim standardima čijim ćete stručnjacima moći da poverite brigu o vašem dentalnom zdravlju.

Svečano otvaranje AEMC-a bilo je u petak, 11. septembra od 17 do 19 sati, na adresi Al Kaloti Tower, office # M3, Al Majaz 2 u Šardži.

Bazirana na 20-godišnjem iskustvu dentalnog i medicinskog tima centra, evropska edukacija predstavlja garant profesionalizma i kvaliteta dentalnih i medicinskih tretmana.

Medicinski direktor centra, specijalista oralne hirurgije i implantolog Vladimir Koković stoji kao garant kvaliteta funkcionisanja centra, a to potvrđuje i njegova titula najmlađeg člana Akademije inovacionih nauka. Svojim višedecenijskim iskustvom u oblasti oralne hirurgije i implantologije, i njegovom saradnjom sa ciriškim univerzitetom i mnogobrojnim svetskim kompanijama za proizvodnju materijala u dentalnoj praksi, formulisani su protokoli funkcionisanja AEMC-a.

Sa dr Kokovićem razgovarali smo o specifičnostima AEMC-a, uslugama i pogodnostima koje ovaj centar nudi, ali i o temama koje zanimaju njegove kolege, a odnose se na dobijanje i obnavljanje licence, kao i o važnosti kontinuiranog stručnog usavršavanja.

Popust za ex-yu zajednicu

- Na samom početku funkcionisanja centra započinjemo sa kompletnim dentalnim uslugama iz oblasti svih specijalnosti ovog tipa – kaže dr Koković za Naš Biro. – Za par meseci očekuje se proširenje delatnosti iz oblasti estetskih specijalnosti medicine, prvenstveno iz plastične hirurgije, dermatologije i opšte medicine.

Dr Vladimir Koković

Lepa vest za ex-yu zajednicu u Emiratima je što ćemo u AEMC-u moći da dobijemo popuste za pružene usluge. Biće dovoljno da obezbedimo člansku kartu i da, dokle god smo u Emiratima, priuštimo sebi stomatološke usluge po povoljnim cenama! Popravke zuba, lečenje, plombiranje, izradu korektivnih proteza, ugranju implanta..., više nećemo morati da obavljamo tokom odmora u domovini, niti da ih, kao do sada, plaćamo basnoslovno! Ono što nas takođe raduje je činjenica da nećemo morati da trčimo od jedne do druge stomatološke ordinacije, da bi novi stomatolog popravio ono što je njegov kolega propustio da uradi. Jer, evropsko znanje i stručnost sada su nam dostupni i u pustinji!

Za stomatologe koji traže posao

Poznato je da u Emiratima sve državne organizacije odgovorne za izdavanje licenci (DHA, MOH, HAAD) u UAE zahtevaju obnavljanje istih na godišnjem nivou. To se ostvaruje sakupljanjem bodova u sklopu kontinuirane edukacije. Ova procedura je prisutna u skoro svim zdravstvenim organizacijama na svetu sa sličnim zahtevima.

- Kao nekadašnji nastavnik Beogradskog Univerziteta često me kontaktiraju bivši studenti u zemlji da ih uputim u proceduru dobijanja licence za rad u UAE. Da bi ostvarili mogućnost da rade u UAE, svi zdravstveni radnici su u obavezi da polažu ispit za licencu. Jedan od zahteva koje kandidat mora ispuniti je i određeni broj godina iskustva. Za razliku od doktora medicine, prepoznavanje srpskih specijalističkih diploma iz oblasti stomatologije je trenutno otežano, ali se nadamo da će ti problemi u skorijoj budućnosti biti prevaziđeni – ističe dr Koković.

Kontinuirana edukacija

Medicina i stomatologija se usavršavaju istom brzinom kao i sve naučne grane danas. Dr Koković podseća kako je, da bi zdravstveni radnik uspeo da pacijentu pruži vrhunsku i modernu terapiju, neophodno da se konstantno usavršava, što je danas moguće kroz kurseve:

- U poslednje tri godine, kao član Dentalnog koledža Univerziteta u Ras Al Khamanu, bio sam uključen u izvođenje nastave koja se bavila kontinuiranom edukacijom. S obzirom na to da je ovaj tip edukacije obuhvatao više dvodnevnih kurseva održavanih tokom neradnih dana, kolege su veoma rado uzimale učešće sa željom da u isto vreme budu upoznate sa novinama iz stomatologije, kao i da obezbede dovoljan broj bodova za godišnju obnovu licence.

Više informacija o AEMC-u možete da pogledate OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Crno na belo: 14 razloga protiv preseljenja u Dubai (FOTO)

Nema vize bez zdravstvenog osiguranja!

Vodič za zdravstvene radnike: Kako do licence za rad u Emiratima


;