SAVETI

Iz prve ruke: Život stjuardese u Dubaiju

Savjeti djevojke iz Hrvatske koja se zaposlila u uglednoj avio-kompaniji svim budućim stjuardesama biće od velike koristi.

                       

Petra (28) je prije pola godine preselila u Dubai raditi kao stjuardesa, piše Večernji list.

Ona otkriva da im postave jedno pitanje, npr. što sada rade ili zašto žele baš ovo raditi, a bude li kandidat primljen, dobit će poziv već isti dan za nastavak testiranja dan poslije. Komunikacija je najbitnija, a oni koji zadovolje testove idu na završni intervju.

                        

                  

Petra ne krije da je i njoj glavni motiv odlaska u Dubai bila zarada te pogodnosti putovanja, no ne zanemaruje ni loše strane.

– Zarada je dosta dobra u odnosu na Hrvatsku, ali za Dubai nije spektakularna. Plaća se sastoji od osnovice, manje od tisuću eura, i sata leta. Ako letiš cijeli mjesec (nisi bolestan ili na godišnjem), imaš 2.000 eura. Kompanija osigurava smještaj i plaća sve režije osim telefona i interneta – kaže Petra.

– Očekuju vrhunsku uslugu i ne zanima ih jesi li se digao u dva sata ujutro. Na letu se događa svašta, od napadaja alergije, smrti, rođenja, napadaja panike i moramo se znati nositi sa svime. A ljudi nas vide kao osobu koja šeće po avionu, nudi hranu i piće... – priča Petra.

                       

                          

U Dubaiju je, podsjeća, ljeti vrlo vruće, voda se kupuje, voće je jako skupo. Najviše joj nedostaju parkovi na otvorenom, Sljeme i kvartovski kafići s kavom za osam kuna, ali naravno teško je ne diviti se tome što su sve napravili na pijesku.

                                 

A. Tanasković/croexpress/Večernji list

                             


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji. 


Preporučene priče:

Od Pančeva do Dubaija: Život srpske stjuardese u Emiratima (FOTO)

Život u Emiratima: Tri najvažnije stvari prilikom traženja posla (1)

Top 7 razloga zbog kojih stranci obožavaju Hrvatsku (VIDEO)

;