VIDEO BIRO

​OSTRVO NA NEBU DUBAIJA: Da li ste posetili beskonačni bazen?

Atrakcija koju ne bi trebalo propustiti

Ovom gradu nisu strani neboderi i neverovatni pogledi – Dubai već duže vreme drži rekord za najvišu zgradu na svetu i najviši hotel na svetu. Ali, ništa vas ne može sasvim pripremiti za prizore koje ćete videti u Dubaiju, posebno kada ste na 210 metara iznad zemlje.

Aura SkyPool jedna je od najpopularnijih atrakcija Dubaija - ovo je najviši beskonačni bazen na svetu od 360 stepeni, smešten na vrhu Palm Towera.

Namenskim liftom brzo ćete stići do 50. sprata zgrade i od trenutka kada izađete bićete fascinirani pogledom. Posetioce čeka dnevni boravak u kojem možete uživati u obrocima okruženi azurnim pogledom svuda naokolo. Posebna atrakcija je, međutim, beskonačni bazen i pogled na Dubai koji će vam oduzeti dah i podsetiti vas zašto je ovaj grad-emirat jedinstven na planeti.

Ceo sprat je omeđen bazenom, zajedno sa drvenom palubom, ležaljkama i prostorima za sedenje. Iako možete da obiđete ceo bazen od jednog do drugog kraja, delovi su obično odvojeni zaključanim staklenim pregradama kako bi posetiocima bila omogućena privatnost i različite mogućnosti pogleda. Na 49. spratu se nalaze toaleti i butik prodavnica, do koje se dolazi stepenicama ili liftom.

Dizajn je u skladu sa temom „ostrvo na nebu“. Postoje čak i prostori za odmaranje koji se spuštaju u bazen. Ako ne volite da plivate, možete da uživate u šoljici kafe u jednoj od garnitura za sedenje oko bazena, a ako bude vetrovito ili vruće, samo uđite u dnevni boravak s potpuno otvorenim staklenim pregradama koje obavijaju prostor.

Pogled sa ove neverovatne destinacije je ono što privlači posetioce. Za turiste koji dolaze u Dubai poseta najvišem beskonačnom bazenu obezbeđuje jedinstveno razgledanje: s jedne strane je Palm Dubai, s druge Dubai Marina, ikonični Burdž Al Arab, Burdž Kalifa i ostatak blistavog horizonta Dubaija.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

OSTANITE POVEZANI: Kako do besplatnog Interneta u Dubaiju

NAŠI U DOHI: Ovo je svet koji od peska pravi zlatne snove

REVOLUCIONARNI PODUHVAT: Avio-taksi u Dubaiju do 2026.