VIDEO BIRO

Dubai Safari: Dom za 1.000 životinja iz celog sveta (VIDEO)

U drugoj polovini godine biće otvoren Dubai Safari park koji se prostire na 119 hektara i u koji je uloženo 150 miliona dirhama.

Novi Zoološki vrt, čija je gradnja počela 2012. godine, biće dom za 1.000 životinja iz celog sveta. U njemu će, takođe, utočište pronaći 350 retkih i ugroženih vrsta.

Tim stručnjaka iz Dubaija posetio je najreprezentativnije i najbolje svetske zoološke vrtove u Indoneziji, Singapuru, Austriji, Nemačkoj i San Dijegu. Prilikom osmišljavanja koncepta Dubai Safari parka koristili su njihova iskustva, ali su ih prilagodili lokalnim uslovima. I naravno, opet su otišli barem tri koraka dalje u odnosu na ono što je već viđeno u svetu...

Ono po čemu će se Dubai Safari park razlikovati od svetskih zoo vrtova je korišćenje solarne energije i hibridnog operativnog sistema za pokretanje sistema za navodnjavanje. Solarni pogon parka dizajniran je tako da apsorbuje sunčevu svetlost koja će tokom noći biti pretvorena u klasičnu električnu energiju za osvetljavanje. 

Dubai Safari park neće biti klasičan zoološki vrt. U okviru njega biće i botanička bašta sa 100 vrsta biljaka i više od 2.500 stabala, a posetioci će moći da uživaju i u "Vrtu leptira", na golf terenima, u restoranima...

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Biser Bosne: Muzej pod vedrim nebom (FOTO)

Kako da registrujete kućnog ljubimca u Dubaiju

Dubai: Novi umjetni otok u obliku srca (FOTO)